Quote van de Dag: Sea Shepherd

[qvdd]

Maar dat neemt niet weg dat elk schip dat onder Nederlandse vlag vaart zich heeft te houden aan regels en verdragen die voor die schepen gelden. […] Dat geldt dus ook voor een organisatie als Sea Shepherd.

Er komt een wet om Sea Shepherd aan te pakken. Sea Shepherd is een organisatie die bekend staat om zijn confrontaties met walvisvaarders, waarbij het geweld niet schuwt.

 1. 3

  @2: Wen er maar vast aan. Wat onder zeven jaar Balkenende al een groeiende gewoonter werd, zal onder dit kabinet gemeengoed worden. Wetten maken om maatschappijkritische elementen aan te pakken.

 2. 4

  “Het Japanse instituut voor walvisonderzoek”? Kom op zeg, we weten allemaal dat dat alleen maar bestaat omdat Japan één van de landen was die ervoor heeft gelobbied om een uitzondering in het verdrag tegen walvisvangst te krijgen dat toestaat dat walvissen nog steeds gevangen mogen worden in het kader van “wetenschappelijk onderzoek.”

  Niet te geloven dat de Nederlandse regering hieraan toegeeft. Wat een zwaktebod. Hiermee maak je je totaal ongeloofwaardig.

 3. 5

  We zullen ons nog wel vaker verbazen over de Nederlandse regering.
  Binnenkort zullen ze iedereen die sympathiserend met WikiLeaks ook wel naar VS deporteren ;-)
  Intussen:
  Koop geen Japanse auto’s of andere producten.

 4. 6

  die japanners bedonderen al jaren de hele wereld .
  walvissen doden voor onderzoek.
  zijn ze zo achtelijk dat ze daar duizende walvissen voor moeten doden.
  sea sheperd gewoon onder de vlag van nl laten varen en geen japanse produckten kopen zolang zij met walvis slachting blijven doorgaan.
  sea sheperd laat eens geen water uit jullie brandspuiten komen maar denk eens aan mest ( gier ) wat zullen die japanners lekker ruiken .
  ga door .