Quote van de Dag: PVV wil klimaatkosten boven tafel

[qvdd]

Kunt u aangeven hoeveel kouder het is geworden en hoeveel de zeespiegel is gedaald door alle klimaatkosten die zijn gemaakt die tot doel hebben om Nederland klimaatneutraal te maken?

Fact-free PVV-er De Mos stelt uit effectbejag weer eens pesterige, retorische kamervragen. De milieugoeroe van de PVV wil nou wel eens weten wat alle mileumaatregelen gekost hebben, zonder te vragen naar de geschatte opbrengsten. Want die zijn er, weet De Mos, uiteraard niet.

 1. 1

  Als je zo’n vraag 6 stelt, dan kun je toch niet serieus volhouden dat je het aantal ambtenaren wil reduceren? Om die vraag alleen al te kunnen beantwoorden hebben tientallen zo niet honderden ambtenaren fulltime een jaar nodig. Het laatste deel van vraag 11 verraadt trouwens een hoge affiniteit met het SGP-gedachtegoed.

 2. 2

  Gewoon niet beantwoorden.
  Iedereen weet toch dat je pestkoppen beter kan negeren? Tegenwoordig heet dat “don’t feed the troll,” geloof ik.

 3. 3

  @2: Ja heb je gelijk in, maar dan kan de Mos natuurlijk triomfantelijk roepen dat de regering de kosten van het “klimaatalarmisme” niet inzichtelijk wil maken. Krijg je weer net zo’n klucht als bij de kosten van de “massa-immigratie”. Waarschijnlijk is de Mos daar overigens ook op uit.

 4. 4

  Dan krijg je weer zo’n onderzoeksbureau dat een compleet willekeurig bedrag als “nuttig” beschouwt. Zoiets als Nyfer, dat bepaalde dat 25.000 immigranten per jaar “massa-immigratie” is. Op een bevolking van 16 miljoen.

 5. 5

  Van de Mos is dat niet die schoolmeester die dacht dat hij directeur was?
  Daar kun je toch geen normale vragen van verwachten!

  @ #1 Bismarck
  Quote:
  “Het laatste deel van vraag 11 verraadt trouwens een hoge affiniteit met het SGP-gedachtegoed.”

  Het omgekeerde is ook waar:
  Aardig onderzoekje 2009
  http://www.refdag.nl/nieuws/politiek/deel_sgp_stemt_pvv_1_336199
  En ik geloof niet dat ze sindsdien meer de pest aan de PVV hebben gekregen ;-)

 6. 8

  Als die vragen zo moeilijk zijn te beantwoorden waarom worden dan kostbare maatregelen getroffen? Ik kan me niet voorstellen dat de baten opwegen tegen de kosten en kennelijk kan de minister niet duidelijk maken dat dit wel het geval is. Tot het moment dat hij dat wel kan is het m.i. a waste of money.

 7. 9

  @8:

  Ach ja, Jeroen, vraag de minister zo’n gedetailleerd rapport over willekeurig welke kostenpost die door de lokale, provinciale én landelijke overheden wordt beheert en je krijgt ook geen antwoord. ALLEMAAL! EEN! WASTE! OF! MONEY!

  Man, we leven niet in een communistisch land waar alles centraal geregeld wordt.

 8. 11

  Wil ie echt weten hoe veel alle airconditioning kost? Wat de woestijngroei ons heeft gekost? Wat de kosten van Katrina en andere stormen, in aantal toegenomen (mede veroorzaakt) door de opwarming van de aarde, zijn? Of gaat ie dan ontkennen, dat ook dat klimaatkosten zijn?