Quote van de Dag: Political terrorists

“Recent attacks by Republican leaders and their ideological fellow-travelers on the effort to reform the health-care system have been so misleading, so disingenuous, that they could only spring from a cynical effort to gain partisan political advantage. By poisoning the political well, they’ve given up any pretense of being the loyal opposition. They’ve become political terrorists, willing to say or do anything to prevent the country from reaching a consensus on one of its most serious domestic problems.”

Washington Post columnist Steven Pearlstein zet zeer grof geschut in tegen de Republikeinse partij in zijn column van 7 augustus.

 1. 1

  Mogen we de bedoelde Republikeinen dan over enige tijd hier voor het Internationaal Strafhof zien verschijnen?
  En verder natuurlijk iedereen die een voor iedereen toegankelijke en goede gezondheidszorg in de weg staat.

 2. 2

  Oef, dat zijn er wel veel dan. Zo ongeveer de helft (of meer) van de Amerikaanse bevolking naar Den Haag brengen ivm gezondheidszorg is best een behoorlijke klus.

 3. 3

  En gelijk heeft ie. Ik ben geen voorstander van “Obamacare” maar de Republikeinse kritiek erop is zo kinderachtig, zo misleidend, zo leugenachtig, dat de partij nauwelijks meer serieus is te nemen. En dat is bijzonder treurig, want er is genoeg aan te merken op de plannen van Obama en de Democraten.

 4. 4

  @Huub: Valt wel mee. Er zijn ook Republikeinen die niet zo kinderachtig zijn.
  Bovendien: in de praktijk gaat het alleen om diegenen die fucties bekleden, waarbij ze de boel daadwerkelijk kunnen dwarsbomen. Er zal geen rechter zijn die alleen de voilgelingen (al dan niet lid van een partij) louter om hun mening wenst te veroordelen.

 5. 5

  Het is ook wel wat overdreven gesteld. Het is waar dat veel conservatieven middels het zaaien van angst de bevolking hun standpunt willen opdringen, maar geweld komt daar zover ik weet niet bij kijken.