Quote van de Dag: Pechtold berispt CDA en PvdA

[qvdd]

“‘Het CDA presenteert een programma zonder cijfers en de PvdA verspreidt meer mist dan een vulkaan in IJsland,’ aldus de D66-leider.”

“Pechtold daagde CDA-leider Balkenende en de aankomende PvdA-leider Cohen uit om met duidelijke plannen te komen: ‘Zeg het maar, Job en Jan Peter… wat is jullie plan voor Nederland?'”

Het nieuwe verkiezingsprogramma van D66 is vastgesteld. Op het partijcongres zet Pechtold zich alvast af tegen de gevestigde partijen.

 1. 1

  Maar straks na de verkiezingen zal hij toch met minstens één van de twee in een kabinet terecht willen komen, immers met alleen GL en VVD haal je geen meerderheid.

 2. 3

  Hij wil voorkomen dat mensen in een tweestromingenland gaan geloven en uitsluitend kiezen tussen PvdA en CDA. Ook wil hij het momentum van PvdA-Cohen overnemen en mee-eten in het midden als er eventuele rebound van het CDA komt.

 3. 5

  “Het CDA presenteert een verkiezingsprogramma zonder cijfers,
  en de PvdA verspreidt meer mist dan een vulkaan in IJsland”

  Alex dropt de lyrics!
  @3 Waarschijnlijk, maar hij heeft wel een punt, met name wat het CDA betreft: van de meeste partijen weet ik wel waar en hoeveel ze willen bezuinigen, maar van het CDA weet ik alleen dat het niet bij Defensie/veiligheid of de HRA vandaan gaat komen. Aan de andere kant is het wel makkelijk fulmineren dat de andere partijen vaag zijn, als je als eerste je congres houdt.

 4. 7

  @6 Bedankt voor de link en je geeft het antwoord zelf al; klik maar op concept verkiezingsprogramma. Er even super-snel doorheen scollend zijn voorbeelden van zaken die ik belangrijk vind en die concreet gemaakt worden, de AOW in 12jaar naar 67 en hun plan voor de HRA (pag 43/44).