1. 2

  Valt me toch tegen van de PVV, dat ze hun spreekteksten over Iran rechtstreeks uit Mekka (of beter gezegd Riyad) halen. Koning Abdoellah van Saoedi-Arabië zou volgens de documenten gepubliceerd door Wikileaks er bij de VS meerdere keren op hebben aangedrongen Iran aan te vallen om het Iraanse kernprogramma te vernietigen.

 2. 3

  Een PVV-stemmer zou zeggen dat er op dit forum weer duidelijk wordt dat de ‘linksen’ het niet door hebben dat er een enorm gevaar uit het islamitisch Iran afkomstig is met de middellange kernraket. Dat de linksen de kop in het zand steken, en over de moslimbolletjes aaien, en onze eigen ondergang bevorderen.

  Past allemaal in het heilige uitspraken van de profeet Wilders, die waarschuwt immers ook voor de islamisering van Europa. “Bekeert u gij linkschmens voordat het te laat is!” klinkt het oudtestamentische woord in de nieuwe versie.

  (Nu snap ik ook waarom Wilders de islam een politieke ideologie noemt – alle problemen kan je oplossen met een geloof in een bepaalde theologie/ideologie – doet de profeet Wilders namelijk zelf ook – zoals we zagen met het (zwart)boek over De Islam. Kritische … – wat vergeleken werd met een biologieboek qua wetenschappelijke ondergrond.)

 3. 4

  Desnoods doen we het alleen.
  Kan makkelijk, nu onze soldaten, die net Afghanistan bevrijd hebben terug komen.

  [/ironie]

  M.a.w. zouden we dit niet eerst eens even met onze partners in de NAVO doornemen, voordat we dit soort borrelpraat in de 2e kamer spuiten?

  Verder maakt die Kortenoef met zijn uitspraken ons land natuurlijk een legitiem doelwit voor Iran, mochten ze ooit kernwapens krijgen, en raketten, die zo ver dragen zonder onderschept te worden, en de idiote islamisten de macht al die tijd in handen weten te houden, en zo voorts.

 4. 5

  “Verder maakt die Kortenoef met zijn uitspraken ons land natuurlijk een legitiem doelwit voor Iran”
  Vind je dat of is het ironisch bedoelt?

 5. 6

  @3
  “wat vergeleken werd met een biologieboek qua wetenschappelijke ondergrond”

  Echt waar? kun je dat ook quoten, want ik was dat in ieder geval niet. Het had meer met het doel te maken, voor de doelgroep. Ik zou uiteraard nooit een vakgeboed vergelijken wat methodies onderzocht wordt dmv expirimenten (hoogste vorm van positivistisch onnderzoek) met een vakgebied dat berust op casestudies/vergelijkingen/historisch onderzoek met veel ruimte voor logica.

 6. 7

  @5: ‘voor Iran’ staat er toch? Ik ben het daar uiteraard niet mee eens, maar mijn mening heeft geen enkele invloed in Iran. Het gaat bij deze vraag niet om wat ik vind, maar wat de ayatollahs vinden.

 7. 8

  @6.

  Het boek plaats ik wel degelijk in de Wilders-mania. Omdat het niets te maken heeft met positivisme etc. Maar geschreven is vanuit een bepaalde politiek sfeer. Dat gebeurt overigens ook bij meer poltiek links-georiënteerde boeken, waar eveneens selectief gewinkeld wordt in de wetenschappelijke supermarkt.

  Grappig is dat het hier opgevoerde PVV-lid Kortenoeven zelf in het genoemde boek een artikel heeft geschreven. Daarom maakte ik de verbinding.

 8. 10

  Op Geenstijl:

  Door middel van deze speech treedt het “PVV-hoe-helpen-we-asap-de-Tweede-Kamer-over-de-zeik” mechanisme in werking. De zogeheten PVV-reflex. Niemand heeft een oplossing voor het probleem. De PVV komt met een tamelijk drastisch voorstel. Alle Kamerleden zijn boos en iedereen praat weer over de PVV. Zetel +1.

  Tsja, … goede PR zou je zeggen.

 9. 12

  @5: Feitelijk is dat zo. Stel je het parlement van Iran voor: Daar zal zodra ze het horen iemand naar de microfoon lopen iets zeggen als: “Beste President en Ayatollah, heeft u al gehoord van de uitspraken van Nederlandse parlementariërs, die de regering daar overeind houden, die plannen bespreken om Iran aan te vallen? Weet u dat Nederland op het punt staat om de nieuwste straaljagers van de wereld te kopen, zodra die af zijn? Zouden we niet beter voor dat ze in het bezit zijn van die wapens, waarmee ze ons straks willen bombarderen, een preëmptieve aanval op Nederland kunnen openen? Daarmee kunnen we voorkomen dat de Nederlanders straks een bloedbad onder onze burgers aanrichten met hun JSF-aanvalsvliegtuigen.”

 10. 14

  Als iemand vroeger op het schoolplein ergens mee dreigde dan was het gebruikelijk om te antwoorden met ´en welk leger neem je mee?’

  Zo voelt het nu ook :)

 11. 15

  Na WOII zijn in Tokio en Neurenberg mensen opgeknoopt wegens misdaad tegen de vrede : oftewel het starten van een oorlog door een land aan te vallen, oftewel het voeren van een “agressive war”. Het starten van een oorlog is dus vanaf dat moment gedefinieerd als een misdaad in het internationale recht. Een preventieve oorlog valt onder de definitie van “agressive war”. PVV deed niets anders dan een oproep tot misdaad tegen de vrede waar in het verleden mensen zijn voor opgehangen. En het kabinet deed in mijn opinie te weinig afstand van deze oproep en is daardoor medeplichtig.

 12. 16

  Ik stel voor dat Nederland het voortouw neemt en een derde Maasvlakte maakt waar de Kortenoevens en zijn Iraanse tegenhangers van deze wereld een paar geweren, granaten en misschien ook wat oude Sovjet-tanks krijgen om oorlogje te voeren. De kosten verdienen we terug met de tv-rechten.

 13. 17

  Is dit nieuw dan? Al jaren dringen o.a Israël, Bahrein, VS, en Egypte aan op oorlog tegen Iran, we kunnen nu de PVV en Nederland wel in de zeik zetten maar dit idee is niets nieuws.
  Die mensen die nu gelijk zeiken op de PVV en Nederland zoals die reactie “en welk leger neem je mee” moeten zich misschien iets meer verdiepen in de feiten zonder gelijk te schreeuwen.