Quote van de Dag: Gebrul bij dierenpartij

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
[qvdd]

“Ik krijg allerlei mailtjes van mensen die zeggen dat ze zich in dat beeld niet herkennen. Ach, met tienduizend leden is er altijd wel iemand die iets geks brult.”

Marianne Thieme reageert op de grote onrust die is ontstaan in de Partij voor de Dieren. Twee ‘werkgroepen’ zullen hun campagnewerkzaamheden staken tot het volgende partij- congres. Oorzaken zijn de afwezigheid van Kamerlid Esther Ouwehand op de kandidatenlijst, en verzet van de partijtop tegen het opheffen van de dubbele petten (partijleider, fractievoorzitter, lid kiescommissie) die Thieme heeft.

Reacties (5)

#1 VBB

Tja, als iets dergelijks aan de hand is of zou zijn bij de PVV, dan buitelt links NL van morele (of selectieve?) verontwaardiging over mekaar heen. ‘Zie je wel!’ ‘LPF toestanden!’

Dergelijk gerommel en of twijfelachtige machtsstructuren bij andere partijen: ach, niks aan de hand.

Grappig, eigenlijk.

  • Volgende discussie
#2 RonvO

Misschien omdat de andere partijen leden hebben die het bestuur tot de orde kunnen roepen? Of zelfs de lijsttrekker kunnen afzetten?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Rob

@VBB En hoe zie jij jouw eigen rol daarin?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Mark

@VBB: ik weet niet of je nu ook op GC doelt, maar wij zijn altijd vrij kritisch geweest over bv. de mate van interne democratie bij zowel de SP als PVV, en ik plaats dit nieuws niet voor niets als quote van de dag.

Overigens komt dit nieuws pas net naar buiten, dus ik verwacht nog wel wat negatieve commentaren.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Bismarck

@1: Als zoiets bij de PvdA zou spelen dan lagen de chocoladeletters al klaar bij de Telegraaf (en zeker drie postjes dezelfde dag bij de telegraaf online).

Maar ik begrijp wel dat je graag preëmptief de PVV in een slachtofferrol wilt draaien, zelfs als het onderwerp van gesprek een andere partij betreft.

  • Vorige discussie