Quote van de Dag: Olympisch goud

Het moet nog wel een beetje bezinken.

Aldus zwemster Femke Heemskerk, één van de vier vrouwen die Olympisch goud wonnen in de 4×100 vrije slag voor vrouwen.

Nu eerst een warme douche.

Aldus wielrenster Marianne Vos, de gedoodverfde winnares van Olympisch goud, die tijdens de wegwedstrijd er niet in slaagde om verder te komen dan plek zes.

Durft u nog een voorspelling aan voor Olympisch goud in de komende weken? Pieter van den Hoogenband op 100 meter vrije slag? Anky van Grunsven die tijdens de dressuur weer toeslaat? Of toch maar de gouden hockeydames?

 1. 1

  Van de genoemde sporters dicht ik de meeste kans op goud toe aan Vos de komende week (woensdag de tijdrit en maandag de puntenkoers). VdH geef ik weinig kans (zelfs een medaille wordt moeilijk). Anky is wel goud of zilver. De hockeydames moeten ook goud halen (of zich diep schamen), maar dat is pas over een paar weken.

  Verder niet genoemd: De baanwielrenners (meerdere kansen), Judoka’s (dito), zeilers (wtf?), Edith van Dijk (op de 10km sprint open water) en de hockeyheren.

 2. 2

  Mis ik nog de roeiers (dubbelvier mannen en Van Eupen/Van der Kolk), Beachvolleybal Schuil/Nummerdor en de grote onbekende Robert de Wilde bij de BMX.

  Bij de Paardensport zijn er ook nog meer kansen, dressuur team en voor de Nederlandse spring equipe.

 3. 4

  @3: Ik wist dat er iets mee was… Die komen toch nooit met veel medailles terug? Meen me nog te herinneren dat voor Sydney ofzo een zak vol medailles voorspeld was en er 0 gehaald werden.

  Nu vind ik toch al dat zo’n zeilmedaille (net als een schietmedaille) in het niets valt vergeleken bij een medaille voor een echte sport, zoals de marathon of de wegwedstrijd van het wielrennen.

 4. 5

  Het valt wel op dat sporters uit Nederland, het land met zoveel water, juist met roeien en zeilen zo weinig overheersen.
  Vandaag een roeier gezien die vanaf begin aardig op kop roeide omnvervolgens buiten de medailles te eindigen.

  Volgens een stel economen moet Nederland deze keer 20 medailles halen en daarmee op de 18e plaats eindigen.

 5. 6

  Vanzelfsprekend winnen de hockeydames het goud. Ik vind het een sport van niks: het levert alleen een hernia op. Maar ja, een nicht van mij speelt in het team. Dus het goud kan niet missen.

 6. 7

  @3:
  “@3: Ik wist dat er iets mee was… Die komen toch nooit met veel medailles terug?”

  Precies. Volgens mij is er ook een vast excuus. Iets met ineens weinig wind en de Nederlanders zijn alleen goed met veel wind of zo.

 7. 9

  @5: Dat is nog iets te mooi voorgesteld. Die roeier zat nog maar in de kwalificatiereeks en de eerste drie gingen door naar de halve finale. Dus in plaats van medailles ging het om kwalificatie voor de kwalificatie voor de echte medaillerace. Niet echt net naast de medailles gegrepen dus…

 8. 10

  @7: Ben ik dan flauw als ik denk dat ze dan wat meer moeten trainen op windarme situaties? Of gokken ze op die ene keer dat er tijdens de Olympische Spelen een storm heerst?