Quote van de Dag: Obama is een fascist

“All of this economic intervention and expansion of the government, all of this use of collectivist language and goals, combined with the first big steps towards Obama’s goal of “a civilian national security force that’s just as powerful, just as strong, just as well-funded” as the American military, is straight out of Mussolini’s playbook.”

Columnist Quin Hillyer legt uit waarom Obama een fascist is.

 1. 1

  Graag even bijvermelden of Quin Hillyer in het democratische dan wel republikeinse kamp danwel in het libertarische kamp zit, en wat de positie was van die columnist tov Bush.

  Verder: **gaap**.

 2. 3

  Qua Obama’s maatregelen heeft Hillyer wel een beetje gelijk natuurlijk. Je kan het socialistisch of fascistisch noemen … (economisch) 1 pot nat.

 3. 4

  Als ik dit soort stukjes zie als in http://spectator.org/archives/2009/04/17/the-car-insurance-scam , dan krijg ik het idee dat de ‘spectator’ niet zozeer conservatief is, maar tegen de loony side van libertarisme aan schurkt. Het is natuurlijk een briljant idee om autoverzekeringen niet verplicht te stellen, maar d’r zijn genoeg mensen die een stevige schade niet kunnen betalen als ze een ongeluk veroorzaken. Voor dat soort gevallen is een verzekering handig.

  Kortom, dat hele fascisme-gebral klinkt me een beetje hol in de oren. Ik schat dat ze alles wat des overheids is al snel afdoen als ‘fascisme’.

 4. 5

  @gronk: om de een of andere reden zijn dit soort blaadjes een stuk minder uitgesproken als er een Republikeinse president is…

  Overigens wordt er al een tijdje geroepen dat Obama een fascist is. Er is zelfs een boek geschreven over ‘Liberal Fascism’, dat zegt dat fascisme eigenlijk links is. De andere helft van de tijd is Obama en zijn beleid socialistisch of communistisch. Met als gevolg dat de term ‘socialisme’ nog nooit zo populair is geweest als nu.