Quote van de Dag: Nederland ten onder

“Het is verbijsterend om te zien hoe de nieuwe politieke bewegingen in het parlement, ongehinderd door enige vorm van argumenteren, voortdurend verklaren dat Nederland ten onder gaat; en hoe zij deswege allerhande moties van wantrouwen indienen.”

Minister Hirsch Ballin ergert zich aan de verkondigers van de Marokkanen-apocalypse in het algemeen en aan de VVD, “een partij waarvan je toch rationele afwegingen verwacht”, in het bijzonder.

Bonuspunten scoort Hirsch Ballin hier voor het gebruik van het mooie woord ‘deswege’.

 1. 4

  Ik vind Ernst ook geen fijne kerel (of capabel minister), maar hij heeft wel gelijk dat sommige partijen de Telegraaf galspuwerij- en paniektijdingen naar de tweede kamer brengen. Ik zit te wachten tot Wilders de term Nederlandistan in de kamer gebruikt.

 2. 5

  Deswege is ambtelijk taalgebruik van vóór 1900. Zelfs twee eeuwen geleden gebruikte niemand dat woord anders dan in ambtelijke stukken.

  Om hem nou bonuspunten te geven omdat ie niet alleen ambtelijke schrijftaal bezigt, maar ook nog eens verouderde ambtelijke schrijftaal gaat wel wat ver, jongens.

 3. 7

  Sorry hoor, maar ik meen me te herinneren dat volgens CDA-leider Balkenende Nederland ten onder zou gaan als we ‘Nee’ stemden bij het EU-referendum. Ook zou Nederland ten onder gaan als Fitna zou worden vertoond.
  Dus dat het iets is dat alleen de nieuwe politieke bewegingen doen valt te betwijfelen. Paniek zaaien is gewoon hip!

 4. 10

  @9: Wat wil je nou precies van ons? All Maroccan news, all the time? Er zijn een hoop kut-marokkaantjes. Ik hoop dat ze flink aangepakt worden. Het is een flink groter percentage van de jeugd dan in andere bevolkingsgroepen. Zijn er nog feiten die ik gemist heb en absoluut moet melden? Moeten we een soort anti-Marokkaanse ticker boven in beeld rond laten lopen? Ben je dan tevreden?

 5. 11

  @9: Precies wat ik bedoel: ”Bij het blussen van een container op 29 september werden spuitgasten gehinderd bij hun werkzaamheden. Een jongen klom op de ladderwagen, een ander kroop achter het stuur van de brandweerauto.”
  Ach en wee! Wat een ellende! Het einde van Nederland komt nu toch wel rap naderbij.

  Lijkt me een leuk onderwerpje voor een pittige discussie in de Gorkumse gemeenteraad. Laat niemand het zich in zijn harses halen hierover een spoeddebat aan te vragen in de Kamer. Zelfs tijdens komkommertijd zou dat al niet acceptabel zijn, maar op dit moment is het helemaal onvergefelijk.

 6. 12

  Het gaat inderdaad hard achteruit in NL.
  Waarom durven die spuitgasten (en gastinnen?) die rotjochies niet gewoon achter het stuur vandaan te sleuren?
  Een pedagogische tik (of twee) zou lijkt mij volstaan.

  Ik vermoed dat dit niet mag van de verzekering of iets dergelijks, of dat de vakbond hier principieele bezwaren tegen heeft?

  Wat blijft er zo over van het beeld van Stoere BrandweerMan/Vrouw…. het is al zo erg dat mijn zoon dat vak niet eens noemt, hij wil archeoloog worden….

 7. 13

  Sorry ik dwaalde iets off-topic.

  Waar ik moeite mee heb is dat de rechterkant elk incident lijkt aan te grijpen om de linkerkant er van te overtuigen dat er een structureel probleem is.
  De linkerkant spreekt telkens van incidenten, maar het zijn er wel erg veel. Het lijkt mij dat het er meer zijn dan vroeger.

  Maar aangezien het CDA + links het geen serieus probleem wenst te vinden, ben ik geneigd rechts hierin gelijk te geven.
  Als het niet goedschiks kan (serieus onderzoek en aanpak), dan maar kwaadschiks (publieke opinie bespelen via spoeddebatten).

 8. 14

  @13:

  De linkerkant spreekt telkens van incidenten, maar het zijn er wel erg veel. Het lijkt mij dat het er meer zijn dan vroeger.

  Dat lijkt inderdaad zo, maar het is heel gevaarlijk op basis van dit soort anekdotisch bewijs conclusies te trekken. De misdaadcijfers zijn al jaren min of meer stabiel.

 9. 15

  @ 14: en zouden dus achteruit gegaan zijn indien we niet een nieuwe groep randgroepjongeren hadden gekregen. (stilstand = achteruitgang, toch)
  Was het ook niet zo dat de aard van de misdaden verschuift/geweldadiger word?
  (ken de cijfers niet uit mijn hoofd, sry)
  In ieder geval geloof ik er niets van dat als deze incidenten niet hadden plaatsgevonden, “iemand anders” het wel had gedaan (maw. dat blanke kutkinderen het zouden doen als de bontkraagjes het zouden laten..)

 10. 17

  Leuk hoor. “Volgens mij dit, volgens mij dat”, maar de gewone lezer merkt steeds vaker dat er alweer Marokkaanse kliertjes zijn. De ouders doen niet, dat is hun “cultuur”. Maar nee, het ligt allemaal aan die rechtse ballen. Die moeten hun kop houden. Alsof daarmee het probleem dan verdwenen is.

  Overigens heb ik een goede vriend die bij de beroepsbrandweer in een stad hier zit, die het ook al meemaakt. Maar het wordt gewoon stelselmatig doodgezwegen. Gek he, dat ik dan aan struisvogels ga denken.

 11. 19

  @ 17: ik hoor inderdaad ook dat soort berichten.

  En veel mensen durven er niets van te zeggen, omdat dan de hele groep/familie op de stoep staat om verhaal te halen.
  Dat kan natuurlijk alleen een gevoel zijn, maar is de overheid niet zo bezig met het onveiligheidgevoel weg te nemen?
  Als het niet alleen een gevoel is, word er dus minder aangifte gedaan dan er incidenten zijn, en zijn de cijfers niet correct (net als bij fietsendiefstal omdat het zo zinloos is, alleen als je fiets verzekerd is moet je wel).

  En mijn laatste punt @15.

 12. 20

  @15: ”In ieder geval geloof ik er niets van dat als deze incidenten niet hadden plaatsgevonden, “iemand anders” het wel had gedaan (maw. dat blanke kutkinderen het zouden doen als de bontkraagjes het zouden laten..)”

  Dat klopt. Een interessant artikel daarover in de NRC. Samenvatting: op korte termijn en lokaal heeft diversiteit vooral negatieve gevolgen, op de lange termijn en op grotere schaal vooral positieve. De landelijke overheid heeft dus een belangrijke taak de lokale negatieve effecten te verzachten, zodat er geprofiteerd kan worden van de nationale langetermijneffecten. Om het hardst meehuilen met de xenofobe wolven in het bos is dus ongeveer het slechtste wat de Tweede Kamer kan doen.

 13. 21

  @20 & 15: Even kijken of ik het begrijp. Dus blanke kutkinderen doen nou niks omdat andere kinderen dat doen? Willen jullie nou echt beweren dat die blanke kinderen het daarom nou laten omdat andere kinderen het wel doen? Jullie weten een hoepel nog recht te lullen.

 14. 23

  @22: Dan moet je het nog maar eens goed uitleggen. Overigens: volg ook het nieuws eens. Ook overheden beginnen die Afrikaanse kwalletjes nou spuugzat te worden. Doodzwijgen en vergoelijken helpt duidelijk niet. Ze zien alleen maar nog meer hun kans schoon. Ze hebben geen boodschap aan normen en waarden, dat is nou wel duidelijk. Maar het staat zo vriendelijk als je niks negatiefs over ze zegt. Met dank van de slachtoffers voor het negeren van hun leed.
  Ach, laat ook maar. Je vindt dat je volkomen gelijk hebt, dus luister je naar niets of niemand.

 15. 24

  @23: Er is geen sprake van verdringing van Nederlandse etterbakjes door Marokkaanse etterbakjes. De Marokkaanse etterbakjes zijn erbij gekomen.

  ”Doodzwijgen en vergoelijken helpt duidelijk niet.”

  Dat doe ik niet en dat doet Hirsch Ballin niet. Het gaat om de grootte van het probleem en het in perspectief plaatsen ervan. Er wordt nu veel te veel aandacht besteed aan een relatief beperkt probleem.

  Bovendien zou ik graag zien dat iedereen individueel wordt aangesproken op zijn of haar gedrag. Nu moeten nog te vaak mensen zich verantwoorden voor de misdragingen van een stel pubers omdat ze toevallig hun wortels ook in Marokko hebben liggen of omdat ze moslim zijn. Omdat ik toevallig in Rotterdam woon hoef ik me toch ook niet verantwoordelijk te voelen voor misdragingen van Feyenoord hooligans?

 16. 25

  @24: Er wordt nu veel te veel aandacht besteed aan een relatief beperkt probleem.
  Daar is ie weer. Het is geen relatief beperkt probleem, het is een groot probleem als veel mensen last hebben (of denken te hebben) van marokkaanse jongeren. Fijnstof e/o CO2 uitstoot kan de meeste mensen gestolen worden, is nl een luxe probleem.

 17. 31

  Nee, dat we het even weten. Altijd handig als er weer eens iemand komt die zegt dat niemand GS serieus neemt omdat ze zichzelf heel duidelijk niet serieus nemen.

 18. 32

  Alsof ik aanhangers van Groen Links wel serieus moet nemen die een pink niet van een kalf kunnen onderscheiden, die als kip zonder kop achter massademagogen als Mao aanliepen, die al hun principes overboord zetten om de gejurkte baardapen te behagen.

 19. 33

  ”Alsof ik aanhangers van Groen Links wel serieus moet nemen die een pink niet van een kalf kunnen onderscheiden, die als kip zonder kop achter massademagogen als Mao aanliepen, die al hun principes overboord zetten om de gejurkte baardapen te behagen.”

  Hé Niehielist, misschien moet je met nieuwe superlatieven, clichés en talking points komen, want ik wordt een beetje murw en gevoelloos voor je verhaal.

 20. 34

  @33 Dus nogmaals, hoe kan ik aanhangers van Gr Links serieus nemen die mij verbieden te discrimineren maar het zelf wel propageren via het rascistisch voorkeursbeleid.
  Hoe kan ik aanhangers van Gr links serieus nemen Anne Frank misbruiken om de Palestijnse zaak te promoten.
  Hoe kan ik aanhangers van Gr Links serieus nemen die Wilders aan racist noemen maar die klaarkomen op Abu Jahjah.

 21. 35

  Hoe kan je nu een partij serieus nemen die zegt tegen NATIONALISME te zijn, maar ondertussen wel de BASKISCHE AFSCHEIDINGSBEWEGING de ETA steunt. ( en waarschijnlijk ook financiert).

 22. 36

  @dwarsligger#9: “Inmiddels molesteren Marokkaantjes nou ook de brandweermensen in Gorkum. Nog steeds maar doodzwijgen?”. Blijkbaar is dat niet doodgezwegen, want dan had je er niets van geweten.

  #21: “Even kijken of ik het begrijp. Dus blanke kutkinderen doen nou niks omdat andere kinderen dat doen? Willen jullie nou echt beweren dat die blanke kinderen het daarom nou laten omdat andere kinderen het wel doen?”. Als ik het goed begrijp wil jij dus beweren, dat die blanke kinderen nu niks doen, omdat ze plotseling het licht hebben gezien en allemaal tegelijk fatsoenlijk geworden zijn? Interessante stelling, die zonder verder bewijs echter niets waard is.

  @sytz#15: “en zouden dus achteruit gegaan zijn indien we niet een nieuwe groep randgroepjongeren hadden gekregen”. “In ieder geval geloof ik er niets van dat als deze incidenten niet hadden plaatsgevonden, “iemand anders” het wel had gedaan”. Dus nadat je hebt geconstateerd, dat er ook voor die Marokkaantjes al randgroepjongeren waren, die voor problemen zorgden, weet je zeker, dat dat niet het geval zou zijn, als er nu geen Marokkaanse jongeren waren? Je hebt zeker nog nooit gehoord van de nieuwjaarsrelletjes bij Haulerwijk bijvoorbeeld, waar precies hetzelfde gebeurt (nou ja, hetzelfde: daar was het wel een graadje erger dan in Gorkum), wat bewijst, dat dit soort incidenten inderdaad ook zonder Marokkaanse hulp voorkomen.

  @joost#31: “als er weer eens iemand komt die zegt dat niemand GS serieus neemt omdat ze zichzelf heel duidelijk niet serieus nemen”. Dat was o.a. niehielist zelf toch in de GS discussies eerder? Of nee, toen noemde hij het ”Smerigheden en rattenstreken”. Maar hij neemt ze wel serieus…

 23. 37

  @34 klaar komen op Abou Jahjah, misschien toch spreken uit eigen ervaring. Ik zou het kunnen begrijpen hoor. Want die abou jahjah is een opvallende verschijning en Wilders met zijn lelijk kapsel kon hiero geen vrouw krijgen, moest ie naar BL gaan om iets te ritselen. zielig wollah

 24. 39

  @36: Intelligent commentaar hoor. We mogen niets zeggen over Marokkaanse etterbakjes. Dat we het toch weten, komt omdat verstandige mensen zich niets aantrekken van dat Cohengebod. Stom commentaar van jou dus. De rest is net zo, ik ga er niet eene meer op in.

  @Niehielist: ga zo door man, laat je niet ondersneeuwen door die figuren die met woordspelletjes een probleem proberen te ontzenuwen.

  @37: Kan je het weer niet laten? Moet er weer op het uiterlijk van Wilders worden afgegeven? Dat mag met gekleurde mensen toch ook niet? Waarom denk jij dat dit dan niet voor gewone Nederlandse mensen geldt? En denk je nou echt dat je hiermee een zinnig argument aanvoert? Ga de grondwet eens lezen, sukkel.

 25. 40

  @39 Zie je, uiteindelijk ben je gewoon een aardige gozer

  @39 intelligent commentaar hoor? aardig dat het jou opgevallen is. nou bedankt voor compliment. wie weet worden we nog eens goede vrienden

 26. 41

  @38 me comment wordt als intelligent bevonden (zie @39, jou tweeling broer volgens mij), je kan gerust zeggen dat ik een gewaardeerd bezoeker ben van GC. Er is dus geen reden om dit blog te verlaten. Maar jou poging om voor mij andere mogelijkheden uit te zoeken, waardeer ik zeer. Ik zou zeggen, ga voora door, wie weet, heb je voor mij straks een beter suggestie. Ou voor de zekerheid: jou inspanning zullen door Allah worden beloond en misschien wel met 72 geiten, ik bedoel maagden!

 27. 42

  @39: als je mijn reactie niet snapt, kun je er idd beter maar niet op in gaan. Ik heb immers niet geschreveen, dat je niets mag zeggen over Marokkaanse etters, maar dat jouw opmerking, dat alles daarover dood wordt gezwegen onzin is. Je mag van mij zeggen, dat Job Cohen dat vind, maar dat is dan nog slechts zijn mening, die hij ook mag uiten. het feit, dat je zelf schrijft, “dat verstandige mensen zich niets aantrekken van dat Cohengebod” bewijst, dat er niets dood wordt gezwegen. Dan zouden die mensen immers ook hun mond houden.

 28. 43

  [email protected]
  “ik bedoel maagden”
  Leg me eens uit! Ik ben nog vrij vitaal, maar met mijn 65 jaar heb ik toch wat beperkingen gekregen.
  72 maagden in de hemel. Dat zorgt ervoor dat ik voor de 2e keer het loodje ga leggen. Wat schiet ik er dan nou mee op. De hel is er dan niets bij.

 29. 44

  @43 72 geiten, ik bedoel maagden zijn bedoeld voor nihilist, die me probeerde te helpen naar een andere blog. Zie @38. Volgens mij ben jij geen nihilist. Als je de posting van nihilist gelezen hebt, dan weet je dat hij afscheid genomen heeft. Hetgeeft toch te denken: misschien heeft al zijn beloning gehad en daarom heeft ie afscheid genomen.

 30. 45

  [email protected]
  Niehielisten nemen nooit afscheid. Het is net als onkruid. In een of andere gedaante keren ze altijd weer terug. We hebben nihilisten nodig om het betrekkelijke van de dingen en het geheel in te kunnen zien.
  m.a.w. ze zijn onmisbaar

 31. 46

  Liever 1 nihilist dan 72 maagden in de hemel. Ze zijn er als maagd gekomen en kunnen om er te blijven hun maagdelijkheid niet verliezen.
  Waarom nihilist wel 72 maagden en ik niet? Ik leef nog steeds en heb alle ondeugden van de mens (uitgzonderd die van Joost) in mijn genen.

 32. 50

  @ 49 bedankt voor de info. Martijn. Ik had in eens hetgevoel dat Robert zijn best doet om nihilist er bij te slepen vandaar mijn reactie.