Quote van de Dag: Jezus Redt

[qvdd]

“Als je grijze letters op een donker dak schildert, wat de gemeente heeft voorgesteld, komt de boodschap immers niet meer over. Daar komt bij dat niet gebleken is dat mensen er hinder van ondervinden.”

De boer die “Jezus Redt” op zijn dak heeft geverfd moet de tekst van de gemeentelijke welstandscommissie in een minder contrasterende kleur aanbrengen of verwijderen, zo besloot de Raad van State. Zijn advocaat vindt dit een inbreuk op het recht van vrije meningsuiting en godsdienst. Wordt vervolgd in het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

 1. 1

  ”Wordt vervolgd in het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.”

  Haha, weten die refo’s nou nog steeds niet dat Nederland een heilstaat is om je religie in het openbaar (of openbare instellingen) te belijden? Als je bij de Nederlandse rechter bakzeil haalt, dan kun je het bij het ECHR helemaaaal shaken.

 2. 2

  Een teken aan de wand voor de boer, dat ie niet het juiste geloof heeft en een ander geloof aan moet gaan hangen, anders zou Jezus deze tekst wel gered hebben.

 3. 3

  Die boer is geen echte gelovige. Iemand die echt gelooft, weet dat Jezus redt en hoeft dat niet van de daken te sch[strike]reeuw[/strike]ilderen.

 4. 5

  @1 Dat valt nog te bezien. Artikel 10 van het EVRM noemt enkele gronden voor de beperking van de vrijheid van meningsuiting “die in een democratische samenleving noodzakelijk zijn”. Zoals veiligheid, het voorkomen van wanordelijkheden of strafbare feiten, bescherming van de gezondheid en de goede zeden. “Welstand”, de enige reden om deze tekst op het dak van de boer te verbieden staat er niet bij. Ben ook benieuwd hoe de rechters in Straatsburg dat begrip gaan hanteren.

 5. 6

  @5 Ik vind het persoonlijk dan ook kolder dat die tekst er perse af moet. Als het nou nog een groot bord in een voortuin middenin een stadswijk was, dan kan ik me iets voorstellen bij het “welstands”-argument. Maar een boerderij langs een snelweg? Wie heeft daar nu last van?

  Ergens vind ik het zelfs wel grappig. Helemaal lollig zou zijn als de boerderij naast hem iets als “Abraham zet voor… Mozes kopt…” op zijn dak zou zetten.

 6. 8

  En als zijn buurman “God bestaat niet!” op zijn dak zet? Vind deze boer het dan nog zo vanzelfsprekend dat men van alles op het dak gooit?

  Het lijkt een beetje op de minaret-discussie waarin men bezwaar maakt tegen zeven maal daags de oproep tot gebed. De verscheidenheid aan kerken die elk uur hun carillon luiden telt dan even niet mee.