Quote van de Dag: “Ik weet het nog steeds niet”

,

Quote van de Dag, logo

Toen wij over een nieuwe directeur stemden en wilden weten wat die ging verdienen, mochten we dat niet weten. Ik weet het nog steeds niet.

Henk Westbroek haalt in de Volkskrant uit naar zijn mede-bestuursleden van auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra. Hij stelt dat een aantal bestuursleden de anderen buiten beslissingen houden.

Al eerder dit jaar lag Buma/Stemra onder vuur en Westbroek lijkt in de krant een aantal van de toen bestaande grieven te bevestigen:

Als de Volkskrant schrijft dat de directeur van een commercieel ra­diostation persoonlijk de auteursrechten int van de componisten die bij hem in dienst zijn, dan verwacht je toch dat het bestuur of de directie daar keihard afstand van neemt? Dat ze dat niet doen, komt omdat ze bang zijn

Reacties (1)

#1 perry van horssen

Wanneer zijn we ons, componisten/tekstdichters, er eindelijk van bewust dat de buma/stemra een corrupte organisatie is, die er alleen maar zit voor een paar uitverkorene
en verder alleen z’n eigen zakken vult en die van haar vriendjes.
Ik zal het nog maar een keer zeggen, ik heb ongeveer 15.000 euro tegoed van verkochte cd’s en niets voor ontvangen, want het is verjaard, of ik nu zelf even de informatie wil aanleveren waar en hoe de rechten betaald zijn.
Dat is dus het werk van buma/stemra wat ik vervolgens zelf moet doen.
Ben benieuwd of Paul mcCartney en Stevie Wonder dat ook zelf moeten uitzoeken.
Perry