Quote van de Dag: Homorechten

“If they want to legalize gay marriage, what they should do is bring an initiative themselves and ask the people to approve it. But they don’t. They go behind the people’s back to the courts and try and force an agenda on the rest of society.”

Frank Schubert, drijvende kracht achter de campagne tegen het homohuwelijk in Californië, reageert op rechtszaken die voorstanders hebben aangekondigd. De Californiërs spraken zich eergisteren uit voor handhaving van een verbod op het homohuwelijk, zij het met een kleine meerderheid.

 1. 1

  Wat deze meneer over het hoofd ziet is dat een verbod op het homohuwelijk het gelijkheidsbeginsel schendt – en dus is het wel degelijk een zaak van het gerecht. Het is uberhaupt een idioot idee om er een referendum over te organiseren: het kan nooit zo zijn dat een democratische meerderheid zomaar de grondrechten van een minderheid kan inperken.

 2. 2

  1 · Jay

  Natuurlijk kan dat wel. Anders zou je nooit de grondwet kunnen veranderen.

  Overigens heb je in dezen sowieso ongelijk: er staat niet in de US consititution dat het huewlijk voor mannen en vrouwen is. Dat is een interpretatie. Dus kun je erover praten.

 3. 3

  @ 2 · Hellemoker

  Natuurlijk kan dat niet. Er is geen gewnone meerderheid 51:49 voor nodig maar bijvoorbeeld een 66:34 en het gaat niet in een maar in twee stemrondes zodat er een verkiezing tussen zit.

  Het gaat dus niet zomaar.