Quote van de Dag: Heilige huisjes

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

“Waarom krijgt de AEL alleen een waarschuwing en Nekschot niet?”

Ronny Naftaniel van het CIDI verbaast zich over het besluit van het OM om de AEL alleen een waarschuwing te geven voor het plaatsen van een cartoon waarin de zes miljoen Joodse doden tijdens de Holocaust wordt betwijfeld.

Ook de AEL gaat de waarschuwing niet ver genoeg. De organisatie plaatste de cartoon opnieuw op de site om nu wel een rechtszaak af te dwingen:

“We wilden aantonen dat cartoons kunnen kwetsen en dat het seculiere Westen net als de islamitische wereld zijn heilige huisjes heeft. We plaatsten de tekeningen niet om te beledigen, maar om mee te doen aan het maatschappelijk debat.”

De AEL rekent dan ook op vrijspraak.

Reacties (2)

#1 pedro

Nekschot heeft wel degelijk waarschuwingen gehad. Hij heeft waarschuwingen gehad van het MDI en van justitie. Omdat hij daar niet op reageerde (zich verschuilend achter zijn anonimiteit op het internet), kreeg hij een uitnodiging van de politie (door een aantal mensen als bedreiging betiteld) om op het bureau langs te komen. Ook daar reageerde hij niet op. De rest is bekend.

De AEL wilde een proces uitlokken en wordt nu feitelijk gedwongen de cartoons nog eens te plaatsen, omdat het OM heeft beslist om noch de AEL, noch Geert Wilders, noch NOVA te vervolgen voor het plaatsen van cartoons.

Ik vermoed, dat het OM de zaak tegen Nekschot wat hoger op neemt, omdat Nekschot in eerste instantie geen gehoor gaf aan de sommatie om de cartoons weg te halen, in tegenstelling tot de anderen, die dat wel deden.

  • Volgende discussie
#2 JW

Gisteren: Naftaniel in Knevel en Van den Brink. Zelden heb ik zo’n hypocriete hete luchtzak gezien als hij. Niet ter zake doende opmerkingen schreeuwend (die bovendien hier en daar feitelijk onjuist waren) en weigerend te luisteren naar iemand anders. Enge, kortzichtige man.

  • Vorige discussie