1. 1

  Van Middelkoop zegt nu dat de PvdA het homothema claimt, en dat hij dat “een beetje provocerend” vindt.

  De wereld op zijn kop!

  Wat zou het goed zijn geweest als hij of een van zijn partijgenoten op de christelijke boot had meegevaren. Maar nee, ze hebben ‘andere verplichtingen’.

 2. 2

  Middelkoop had er het maar wat moeilijk mee niet ronduit te zeggen dat hij dat naar buiten uitgedragen homogedoe maar niks vond.
  Tenslotte lopen hetero’s ook niet warm bij de gedachte hun heterogedoe breed uit te dragen via de grachten van Amsterdam, of moet ik eigenlijk zeggen Islamsterdam.
  Het zal mij benieuwen hoeveel potenrammers nu eens lekker verbouwd worden. Die zouden nu direct herkenbaar moeten zijn tussen al die homo’s. Geef ze van katoen, flikker ze in de gracht!

 3. 3

  PvdA gebruikt de Gay Pride puur als politiek podium. Dit gaat niet meer over homo’s, dit is een publiekelijk spektakel geworden met opgemaakte kerels en publieksgeile politici.

  Dat is het lot van jaarlijkse thema feesten, trekt het veel aandacht dan gaat de politiek er mee aan de haal om te scoren bij de kiezer.

 4. 4

  @ 3: het is een politiek podium geworden, omdat de andere grote (coalitie)partijen blijkbaar niet met homo´s gezien willen worden. CDA en CU hadden toch gewoon op de Christenboot kunnen meevaren? Dan hadden we deze discussie helemaal niet.

  Ik heb er geen problemen mee als de politiek zich laat zien op dit soort evenementen. Als ze zich beperken tot alleen naar buiten komen met verkiezingen, dan zou jij waarschijnlijk vooraan staan om te zeggen:’ Nou, daar heb je ze weer, één keer in de vier jaar weer een beetje aandacht trekken om te scoren bij de kiezer.’

 5. 5

  In de waanzinnige identiteitsperikelen met pasjes en ov-kaarten mag het nog een wonder heten dat we daarin niet hoeven te vermelden of we hetero of homo zijn, en is het een goede zaak dat bij de Gay Pride niet dit soort identiteitskaarten gelden. Iedereen is welkom, dat is in ieder geval een humane zaak. Verder moeten we er bij stilstaan dat ook veel niet-homo’s gediscrimineerd worden omdat ze homo’s zouden zijn.
  Ik zie de Gay Pride niet als een biologisch product, maar als een sociaal statement.
  Ik geloof niet in de overheersende rol van genetica, wel in de langdurige overdracht van conditioneringen. Natuurlijk bestaan die massademonstraties niet voor niets, al het andere heeft gefaald, dat had je ook – misschien een heel andere zaak – in Joegoslavië.
  Daarom is de schuldvraag zo’n moeilijk thema, als er bijvoorbeeld een oorlog ontstaat. Manipulators maken slachtoffers en zijn dat uiteindelijk zelf.
  Iedereen kan natuurlijk zeggen: ‘Ich bin ein Berliner’, of ‘Ich bin ein homosexuelle.’
  Gay Pride is in ieder geval geen agressie, maar wel een trend die daar opnieuw toe kan leiden, als die te veel wordt gepolitiseerd.
  Daarom spreek ik van een demonstratie.

 6. 7

  [email protected]
  Waarom zouden mensen die religieus zijn en in een goede GOD geloven anderen moeten haten?
  Waarom zouden niet religieuze mensen die van vrouw en kinderen en het gewone leven (boeken, films, sport enz.)houden anderen moeten haten?
  Beide hebben genoeg steunpunten en hoeven geen andere steunpunten (tegen iets) te creeren.

 7. 8

  Kan iemand mij uitleggen wat homoseksualiteit en geil op een boot staan met elkaar te maken hebben?

  En waarom zouden christenen (of wie dan ook) daar persé bij aanwezig moeten zijn?

  De Gay Pride is een parodie op homoseksualiteit. Net zoals de Gay Games waarbij de openingsceremonie wordt opgeleukt door een stripact.

  Ik heb wel een leuk idee. Laten we een neger-parade doen. Met allemaal bootjes waar negers met een botje door hun neus rondjes dansen.

 8. 10

  @8: Ik heb wel een leuk idee. Laten we een neger-parade doen … Leuk idee, als jij genoeg negers kan vinden die daarvoor in zijn. Ik kom misschien wel kijken maar kan niet meedoen, ben geen neger.

 9. 11

  @8 heb nog beter en leuker idee: laten we een Snarfenparade houden: alle snarfen gaan in rondje huppelen met een bootje in hun reet. ben nog nooit in Adam voor Cay parade, maar voor een snarfenparade zal alle andere verplichtingen opschorten om die wel te zien. Wie weet zal ik een snarf zelfs kunnen sponsoren