Quote van de Dag: Evolutie is een opvatting

“Alsof er geen andere theorieën en ideeën bestaan. Er zijn meer opvattingen over het begin van deze aarde dan alleen maar die ene die nu toevallig zwart op wit in de lesboeken wordt afgedrukt.”

Arie Slob, voorzitter van de fractie van de ChristenUnie wil dat het creationisme ook wordt onderwezen in het openbaar onderwijs. Er moet volgens hem ‘breder’ geïnformeerd worden.

 1. 2

  Blijkt toch de kracht van de evolutie: Een toevalligheid die vastgelegd wordt en overleeft tot in de schoolboeken.

 2. 3

  Als meneer Slob zich eens wat breder liet informeren, zou hij weten, dat dat niet zo toevallig is, maar dat wat nu in de schoolboekjes staat gewoon de theorie is, die het best en het meest bewezen kan worden.

 3. 4

  Call me stupid, maar ik kan me wel vinden in het idee van de heer Slob. Ik zou het echter wat breder willen trekken dan dat. Laten we ook de de uitleg van de andere mono-theïstische, poly-theïstische, natuurgodsienstenvarianten, etc. onderwijzen aangaande het ontstaan van de heelal en het leven op aarde, liefst volledig en uitentreure… Dan hebben scholen direct voldoende leerstof om hun verplichte tijd te vullen. Een handjevol docenten kan voor grote collegezalen of beter nog tegenover duizenden, wat zeg ik miljoenen scholieren tegelijkertijd onderwijs geven in de verschillende ontstaanstheoriën via het internet… Op deze manier is het tekort aan docenten direct opgelost en kan er eindelijk, wat al jaren nodig is, bezuinigd worden op het onderwijs. Beter nog, aangezien de onstaangeschiedenis van de religies niet onderhevig is aan enige verandering zouden de lessen éénmalig opgenomen kunnen worden, waarna we ook geen geld meer hoeven uit te geven aan hen. Universiteiten, met hun dure professoren, lectoren en docenten kunnen we dan ook direct naar huis sturen, want niemand zal nog toekomen aan onnozeliteiten als de NSB-vakken natuurkunde, scheikunde en biologie.

  Meneer Slob. U heeft in 1 klap de al het geld gevonden om in de wereld de kredietcrisis te stoppen. Mijn stem heeft bij de volgende verkiezing… van de politieke clown van het jaar.