Quote van de Dag: Er is een risico dat politici niet tot overeenstemming komen

,

[qvdd]

We believe there is a material risk that U.S. policymakers might not reach an agreement on how to address medium- and long-term budgetary challenges by 2013; if an agreement is not reached and meaningful implementation is not begun by then, this would in our view render the U.S. fiscal profile meaningfully weaker than that of peer ‘AAA’ sovereigns

Rating bureau Standard & Poors geeft aan dat de kans groeit dat ze in de toekomst de kredietwaardigheid van de federale overheid van de Verenigde Staten zal verlagen. Dat heeft echter minder te maken met de omvang van de tekorten, maar meer met het onvermogen van de politici om uberhaupt met plannen te komen die het tekort verlagen, danwel tot een akkoord te komen met de andere partij om tekorten aan te pakken.

Ondertussen reageert de markt volgens sommigen niet op deze aankondiging, of slechts met een daling van aandelenkoersen. Dat geeft aan dat investeerders eerder bang zijn dat het oplossen van de tekorten zal leiden tot zwakkere groei, dan dat de VS haar schulden niet kan terugbetalen.

Reacties zijn uitgeschakeld