1. 2

  @ 1#
  Je zult wel iets tegen de SP hebben, maar een loze opmerking als deze getuig niet van enige politieke geschooldheid.
  Wat de PVV in ieder geval niet met SP gemeen heeft, is dat de SP een democratische partij is en niet zoals de PVV, een min of meer dictatoriaal, grotendeels, door een man geleide politieke stroming.

 2. 3

  @1: ??? de SP is ook wel eens de grootste geworden in een gemeenteraad, als je dat bedoelt.

  Er is overigens niet zo gek dat het voor extreme politieke partijen moeilijker is om hun zetels om te zetten in burgemeestersposten. Het is namelijk makkelijker voor een politicus uit het centrum om genoeg politieke draagvlak te verwerven om de burgemeester te leveren.

  Wilders is een beetje ongeduldig. Voor hij mag denken aan dit soort belangrijke bestuurdersposten, mag hij eerst bewijzen dat de PVV een betrouwbare bestuurderspartij is. Dat is nog nergens gelukt (gedogen is iets anders dan besturen).

 3. 4

  Ik heb weinig tegen de Sp behalve de standpunten zijn het meestal best sympathieke lui. In Arnhem doen ze het bijv. best goed in Nijmegen minder, en in Doesburg en Oss grootste partij. Vast nog wel op meer plekken

  SP democratische partij? hahaa. vandaar al die mensen die er mee kappen bij de SP.

 4. 5

  Volgens mij vergeet #1 dat de PVV, net als de SP, niet alleen de grootste partij moet zijn om een burgemeester te leveren, maar ook als partij acceptabel moet zijn voor de overige partijen die er mee samen moeten werken.

  En dat laatste lukt de PVV ook landelijk niet. Of gaan we voor een gedoogburgemeester?

 5. 6

  “mag hij eerst bewijzen dat de PVV een betrouwbare bestuurderspartij is”
  De PvdA heeft bewezen dat niet te zijn, dus dat criterea kunnen we schappen.