Quote van de Dag: Een beetje dom

[qvdd]

Ik had dat niet zo moeten zeggen, hoewel ik wel vind persoonlijk, als ik de koningin hoor op dit moment, dat er alle reden is voor de gedachte dat zij gecensureerd wordt.

Huub Oosterhuis doet een Maximaatje, en noemt zichzelf ‘een beetje dom’. Hij vermoedt dat de kersttoespraak van de koningin is gecensureerd door de PVV.

Wilders ontkent de koningin ooit gecensureerd te hebben, en geeft er tevens blijk van de definitie van het woord ‘censuur’ niet te kennen: hij zegt zelfs nog nooit iemand gecensureerd te hebben.

  1. 2

    Beetje dom is het wel, want hij weet, dat je dat niet kunt zeggen. Zelfs als hij het van de koningin zou weten, en als het waar is, mag de koningin dat zelf nooit bevestigen en zal de minister president dat ook nooit toegeven. En de koningin zelf mag er niks over zeggen, want die heeft al heel lang geen vrijheid van meningsuiting meer in ons land.

  2. 4

    @2: Ik denk dat het gewoon zijn eigen mening is. Hij had natuurlijk zijn mond kunnen houden. Dat zou verstandiger geweest zijn. En politiek correct.