Quote van de Dag: Dit is hun kans

[qvdd]

Dit is hun kans om op te staan en gehoor te geven aan de minderheid tijdens het CDA-congres.

Tofik Dibi doet een beroep op Koppejan en Ferrier, de ‘dissidenten’ in de CDA-fractie, wegens de dreigende uitzetting van een Afghaans meisje dat hier inmiddels al 10 jaar woont, en op school zit in Friesland. Als zij wordt uitgezet zal dat hoogstwaarschijnlijk een burka betekenen. Ook loopt zij volgens medestanders gevaar als verwesterd meisje in het streng-islamitische land. De volledige oppositie vraagt Minister Leers in een brief haar en haar familie een verblijfsvergunning te geven.

 1. 2

  Nederland wordt er niet leuker op. Ik ben telkens weer verbijsterd door de kille harteloosheid van veel Nederlanders. Zelfs van , zich christelijk noemende, Nederlanders. In hoeverre dekt de vlag CDA nog wel de lading? Die C, daar heb ik zo mijn tijfels over namelijk.
  Voor wat betreft de D geef ik ze nog het voordeel van de twijfel tja en die A die hoort overal thuis. Misschien is dat wel het probleem van de hele partij, ze denken dat ze overal thuishoren en dus maar met elke wind meewaaien. Lukt het niet bij rechts, dan gaan we over 4 jaar gewoon weer met links. Laten we hopen dat ze nu dermate door het ijs gezakt zijn dat niemand ze meer wil!

 2. 3

  Xavio, er zijn nog zat mensen in de achterban van deze partij, christenen die hun voorbeeld nog wel navolgen. Er zijn discussies aan de gang door het gehele land waarbij juist de C weer meer centraal staat met een knipoog naar de 1/3 die tegen dit kabinet stemde op hun congres.

 3. 5

  Beetje raar wel; dit meisje komt op televisie en is knuffelbaar, en ja, dan vinden we het zielig. Maar zo lopen er nog tienduizend meisjes rond, in de (illegale) opvang, e.d.

  De ouders zijn drie of vier maal afgewezen, door de IND en door de rechter die meermaals heeft geoordeeld dat het IND een wetmatige beslissing heeft gemaakt.

 4. 6

  Nee, Tjerk, ongelijk. Dit meisje is geweest in Zweden in een tussentijd, en daarom niet volgens de normale regels door de IND gegaan. Een uitzondering.