1. 1

  Ach, het zal wel met een sisser aflopen.

  Mozkowicz kan z’n tijd en geld beter nuttig besteden. Mischien idee om z’n geld te gebruiken om de beelden van Harry en Greta te tonen vlak voor de volgende verkiezingen, om men er aan te herinneren waar de SP voor staat.

 2. 2

  Jaja. Dus als ik meeloop met een demo, iemand roept iets doms, dan gaat Bram mij aanklagen.

  Bram moet goed bedenken dat hij op deze manier een aantal vooroordelen over Joden aanwakkert. Ook zaait hij haat en verdeeldheid. Met deze aanklacht is hij dus net zo schuldig als van Bommel.

  Wat een sukkel, geen goed woord voor die man over. Maar goed, deze man praat ook de massamoord in Gaza goed, dus dan kan je dit soort onzin verwachten. Het enge is dat deze gek veel invloed schijnt te hebben, en dat mensen (al dan niet terecht) gaan denken dat de rijke joodse NWO de macht in handen heeft.

  Persoonlijk geloof ik daar niet zo in, al zijn de theoriën veelal zeer vermakelijk in elkaar geknutseld. Maar mensen zoals ik zouden het kunnen gaan roepen, alleen maar om mensen als Moskovich een maagzweer te bezorgen.

  Het word tijd voor echte vrijheid van meningsuiting, zonder angst voor slinkse advocaten als Mad Mox. Die alleen in het geweer komen als er iets geroepen wordt wat niet in hun straatje past. Maffiamaatje!

 3. 4

  Ik heb me wel eens gedistancieerd van Harry van Bommel, maar dit keer sta ik achter hem. Hij sprak (schreeuwde zo u wil) zijn solidariteit uit met het Palestijnse volk, niet met terroristen of de Hamas. Hij heeft zijn excuses aangeboden voor een foute interprentatie van zijn woorden. Maar goed, bij de rechtse media zien ze hem al hangen.

 4. 5

  Ik kan me niet voorstellen dat het tot een aanklacht komt, dat gebeurde bij Wilders ook niet. Een kamerlid schijnt nog een ruimere VVM te hebben dan burgers, dus…

 5. 6

  Lijkt me een duidelijk staaltje van rechts dat de vrijheid van meningsuiting van links probeert te beknotten door nu linkse mensen verantwoordelijk te gaan houden voor zaken, die ze zelf niet gezegd of geroepen hebben en die niet eens hun mening is.

  Maar ik wil Bram toch wel succes wensen hoor, want ik geloof in de Nederlandse rechtsstaat en als Van Bommel verantwoordelijk gehouden kan worden voor uitroepen van andere mensen in een demonstratie, waar hij bij aanwezig is, kunnen prominente vertegenwoordigers van rechts ook aangeklaagd worden voor alle uitspraken, die hun meest racistische aanhangers doen. Als dit dus tot een veroordeling komt, schiet rechts zich daarmee ook in de eigen voet.

 6. 7

  Ik ben ook benieuwd hoeveel van die honderden aanklachten afkomstig van/aangezet door de Israëlische vijfde colonne (aka het CIDI) zijn.

 7. 8

  @2
  Vrijheid van meningsuiting is niet het enige grondrecht, het moet worden afgewogen tegen andere grondrechten. Daar is de rechter voor. Er is dan ook niets verwerpelijks aan als Moszkowicz aangifte wenst te doen. Janmaat is destijds ook veroordeeld voor iets soortgelijks.
  Ik acht het verwerpelijk dat je hem haatzaaierij in de schoenen schuift om over het aanwakkeren van vooroordelen nog maar te zwijgen.
  Veel van de demonstraties, zo niet alle, ontaarden in een protest tegen joden ipv tegen Israël. Dat lijkt me voldoende rechtvaardiging om in actie te komen.

 8. 9

  Oproepen tot intifada (gekenmerkt door algemene stakingen, burgerlijke ongehoorzaamheidsacties, het weigeren van betalen van door Israël opgelegde belastingen, politieke graffiti, het oprichten van een ondergronds scholennetwerk (na het uitbreken van de Eerste Intifada beval de Israëlische regering het sluiten van alle Palestijnse scholen), het boycotten van Israëlische producten en het gooien van stenen en molotov-cocktails, en andere vormen van geweld. gaat wel iets verder dan je mening uiten.

  bron;wikipedia

  een volksvertegenwoordiger die met onze belastingcenten wordt betaald en oproept tot geweld komt er op deze manier nog mooi van af.

 9. 10

  @9: Tot je begon over stenen en molotovs was ik het hardgrondig met je oneens. Waarom zouden die eerste voorbeelden niet kunnen vallen onder het uiten van je mening?

  En hoe pak je een ondergronds scholennetwerk aan door alle scholen te sluiten?