Quote van de Dag: Demoniseren

“[Jos de Beus] en zijn PvdA-vriendjes hebben de verpaupering en de islamisering zelf georganiseerd. Willens en wetens. En zijn er nog trots op ook. Door meer dan een miljoen moslims naar Nederland te halen, menen zij hun vermeende morele superioriteit te bewijzen.”

Martin ‘neus eraf’ Bosma maakt zich in de papieren Volkskrant van vandaag kwaad dat hoogleraar Jos de Beus een kritisch stuk over de PVV mocht publiceren zonder dat erbij gezegd werd dat hij het PvdA-verkiezingsprogramma had geschreven. Nog een quote:

“Er staan onwaarheden in het verhaal. Zo schrijft de man dat de PVV kritische journalisten bedreigt met geweld. En dat wij niet trots zouden zijn op iemand die is gesneuveld in Uruzgan. Zeer bizarre teksten. En beide niet waar. De hooggeleerde professor demoniseert.”

 1. 1

  Weer die idiote demoniseer-kaart die ze spelen. Dat is zo’n gelul. Het is de cordon sanitaire die Wilders en zijn stoottroepen vormen rond een feitelijke discussie die niet in hun voordeel uitpakt. Gadverdamme, landverraders, dat zijn het. Gewoon door blijven gaan met het zogenaamde ‘demoniseren’.

 2. 2

  “door een miljoen moslims naar nederland te halen” is geschiedvervalsing. Gastarbeiders zijn hier op verzoek van het bedrijfsleven gehaald, onder kabinetten met allerlei partijen erin, zeker niet uitsluitend links.

  In het algemeen:

  Er wordt de laatste jaren nogal wat vanuit rechtse hoek gedemoniseerd met hun ge “linksmensch”, “regentenpartij”, “baantjes naar elkaar toeschuiven” etc. etc. Het opvallende is dat de ultieme pluche-partij, het CDA, altijd in de luwte mag blijven.

 3. 3

  Overigens weet ik niet waar De Beus op doelt met zijn

  “Wilders, nota bene zelf beveiligd, durft geen afstand te nemen van aanhangers die kritische journalisten met geweld bedreigen.”

 4. 4

  Als je vergelijking met de tweede wereldoorlog, adolf hitler, en het einde van de beschaving geen demoniseren vindt, dan moet je je toch echt eens na laten kijken. Wilders wordt nu, net al Fortuyn toendertijds, gedemoniseert.

 5. 5

  Die gastarbeiders waren ook Spanjaarden, Italianen enz.
  10.000 den. Daarna heeft men ze hier laten blijven, toegestaan hun vrouwen en kinderen hier naar toe te laten komen; ze bij elkaar te laten wonen in bepaalde wijken. En voor dit beleid zijn de politieke partijen wel verantwoordelijk. Links en rechts.
  Die buitenlanders zijn vnl. vreemdelingen in een vreemd land; de autochtonen bevolking wordt geleidelijk een vreemdeling in eigen land. En dat laatste is veel erger.

 6. 6

  Demoniseren is het doelbewust negatief afbeelden van de islam, met als doel de mening van anderen over de islam te beïnvloeden. De islam wordt als het ware als een demon of iets demonisch voorgesteld. Demoniseren is een vorm van propaganda en de term demonisering heeft daardoor een negatieve klank. Het is nauw verwant met smaad en laster. Afhankelijk van iemands standpunt ten opzichte van de zaak of persoon die gedemoniseerd wordt, kan demonisering goed of slecht gevonden worden.

 7. 7

  @reedt: Me na laten kijken zal niets helpen. Een rare manier van argumenteren.

  Fortuyn werd indertijd bestreden, niet gedemoniseerd. Wilders wordt nu ook bestreden, niet gedemoniseerd.

  Maar laten we het omdraaien. Demoniseert Wilders de linkse elite (bestaat die wel?), journalisten, rechters en moslims? Bovendien, demoniseert Wilders zichzelf en zijn fractiegenoten als hij spreekt over een “knokploeg”? Klinkt NSB-achtig, of niet?

 8. 10

  Ook in dit topic is sprake van manipulatie (demoniseren).

  “Martin ‘neus eraf’ Bosma”

  Er was sprake van rode neuzen d.w.z. volgers van een bepaalde ideologie.
  m.a.w weg met het socialisme, weg met de rode neuzen.
  Bestrijding heeft alleen succes als de mensen die dit doen correct blijven. Door het niet te zijn, bereik je het tegenovergestelde effect.

 9. 11

  @6: Demoniseren is het doelbewust negatief afbeelden van de islam
  Die is leuk, aanbieden aan vandale zou ik zeggen, als nieuwe definitie van demoniseren. Zou in de huidige islamangst en dhimmitude best eens kunnen werken.

  @7: Klinkt NSB-achtig
  Merk dat godwins en afgeleiden weer bon ton zijn. Trouwens (ook aan @8), wat is er nou leuk aan de islam en de moslims?

 10. 12

  @11 wat is er leuk aan de islam en moslims:Nou.. ze vullen een leegte in.
  Na het vallen van de Berlijnse muur (en alles wat met ‘communisme’ in Europa te maken heeft) was er geen vijand meer. En tja je moet als Westerse mogendheid wél kunnen verantwoorden waarom je 60% van je BNP uitgeeft aan wapens en ander oorlog gerelateerde uitgaven. De islam was er altijd al maar was niet een tegenstander. Opeens hebben ze het ‘gedaan’. 9-11, Al Qaeda, Black-Ninja’s (=vrouwen in burka’s), terroristen… BOEMMMM! Et voila: een nieuwe reden om nóg meer geld uit te geven aan oorlog! Gelukkig is de echte vijand van het westen inmiddels ook opgestaan: hebzucht! Overigens is dit ook de vijand van de moslims en de rest van de wereld vandaar dat hij gezamenlijk wordt aangepakt. Want in de kredietcrisis wordt pas echt gedemoniseerd! Je zou maar nu na jaren van geploeterd hebben eindelijk directeur worden! Mag je je bonus inleveren hahaha Daar helpt geen gebed richting Mekka tegen!

 11. 13

  Over het artikel van probleemontkenner de Beus zelf …

  De ‘wetenschapper’ orakelt:
  we gaan toch niet beleven dat verzamelaars van haat en wraak de macht grijpen?. Geinige objectiviteit van onze professor “politieke theorie, politieke cultuur en hun geschiedenis”.

  Zijn eerste suggestie Wees permanent aanwezig in Volendam …, is een goede. Wel weer opmerkelijk dat in de strijd tegen Wilders ineens Pim de Grote als lichtend voorbeeld wordt gegeven door de Beus (en o.a. ook Balkenende).

  De overige 2 zijn weer de bekende ‘slag in de lucht’ suggesties waarvan het ‘kredietcrisis-argument’ helemaal lachwekkend is. De ivoren werkplek van de ‘hoogleraar’ bevindt zich ergens in de wolken.

 12. 14

  wat is er leuk aan de islam en moslims:
  Nou.. ze vullen een leegte in.

  Goed #7 en #8, het antwoord is gegeven door #12. De islam en de moslims zijn leuk omdat ze een leegte invullen. Je mag er blij mee zijn.

 13. 16

  En dat wij niet trots zouden zijn op iemand die is gesneuveld in Uruzgan. Zeer bizarre teksten. En beide niet waar.

  Nee, is helemaal niet waar: Hero Brinkman zei alleen maar dat een stervende soldaat die moslim was geen recht heeft op geestelijke bijstand. Misschien nog wel erger, dan ‘er niet trots op zijn’.

 14. 17

  En dat wij niet trots zouden zijn op iemand die is gesneuveld in Uruzgan. Zeer bizarre teksten. En beide niet waar.

  Waarom moeten we er trots op zijn? Ik heb met de persoon en zijn familie te doen. Een jong leven verloren omdat we zo nodig ons met een conflict moeten bemoeien, terwijl het Nederland in feite niet raakt.
  Ik ben woedend op de mensen die deze personen op een zogenaamd opbouwwerk sturen.
  Met de opmerking van Brechtje ben ik het volledig eens.

 15. 18

  Volkskrant is natuurlijk een propaganda blaadje maar dat heeft niet veel met de mening van iemand te maken. Iemands mening weerleg je niet die iemand zelf.

 16. 19

  @18 Volkskrant is natuurlijk een propaganda blaadje

  Bzzt. U bent in overtreding wegens het gedachtenloos herkauwen en uitspugen van een populistisch meem. Penalty: zelf kritisch nadenken over de betekenis van het begrip ‘propaganda’ en over hoe dat al dan niet van toepassing is op een publicatie als de Volkskrant (of welke andere krant dan ook).