Quote van de dag: De daden van Anders Breivik

[qvdd]De daden van Anders Breivik mogen in Nederland, net als in de rest van de wereld, oprechte afschuw wekken en veroordeeld worden, zijn gedachtegoed is diep in de Nederlandse samenleving doorgedrongen. Wie dat wil ontkennen, is ziende blind – of bang.

Lees de hele column van Bas Heijne, op de site van de NRC

 1. 1

  Breivik heeft een aanval gedaan op Noorse socialisten, niet op buitenlanders, niet op moslims, niet op een ras.Hij deed dit omdat socialisten in Europa openlijk de islam beschermen door iedereen met kritiek op de islam tot islamofoob of racist te bombarderen. Dit terwijl de koran en haatimam’s duidelijke taal spreken, en de beginselen van het socialisme haaks staan op de beginselen van de islam. Omdat Breivik geen verschil meer ziet tussen socialisten en de islam die hij als fascistisch ziet heeft hij besloten het hoofdkantoor en een trainingskamp te bestoken.
  Ik zie ook grote gevaren in de fanatieke linkse lijkenpikkers die politieke winst proberen te behalen over de rug van meer dan 90 doden. Walgelijk!

 2. 2

  Hé Max, als je teksten op meerdere sites post, zorg dan wel even dat je de getalletjes in orde hebt. Ik zou niet willen dat al dat harde werk ten onder gaat aan details.

 3. 3

  @1: een beter beschrijving waarom Breivik en het gedachtegoed, waarop hij zich beroept, geen haar beter is dan bin Laden, had je niet kunnen geven.

  “Omdat Breivik Osama bin Laden geen verschil meer zag tussen kapitalisten en het christendom, die hij als fascistisch zag, heeft hij besloten het hoofdkantoor en een trainingskamp de Twin Towers te bestoken”.

  PS: ik ben een linkse lijkenpikker, die grote gevaren ziet in de fanatieke rechtse lijkenpikkers die politieke winst proberen te behalen over de rug van meer dan 3000 doden. Walgelijk!

 4. 4

  Interessant betoog van Max: het zegt meer over Max en zijn zijn gedachtengoed dan over links. Probeer maar eens een logische analyse van die paar zinnen te maken.