Quote van de Dag: Cruijff geen garantie voor winst

Je kan Cruijff wel in het elftal zetten, maar dat betekent nog niet dat je wint. […] Het eerste half jaar na de verkiezingen was heel chaotisch. Dat is de laatste maanden veel beter.

Aldus PvdA-Kamerlid Paul Tang, die voor Hamer koos. Het lijkt erop dat de keuze voor Hamer er vooral eentje is voor rust in de tent. Is Hamer veroordeeld tot de rol van tussenpaus?

 1. 3

  eigenlijk alleen bij verkiezingen, maar dit konden we niet laten. Ik dacht trouwens dat Paul Tang voor Mei Li Vos had gekozen?

 2. 6

  Laat Diederik dan eerst maar eens bewijzen, dat hij de Cruijff van de PvdA is en dus veel beter dan illustere voorgangers als Kok, Den Uyl, Drees of Troelstra. Enne, Samsom staat toch al lang in het elftal? Hij is nu alleen nog niet tot aanvoerder verkozen…

 3. 9

  @ 8: Samsom aanvallen op de Cruyff-vergelijking is in elk geval niet terecht, aangezien hij deze zelf niet gemaakt heeft. Paul Tang heeft waarschijnlijk gewoon niet zoveel politiek inzicht, geen verstand van voetballen of erger: geen van beide.

 4. 10

  @9: Als Samsom zelf de vergelijking niet maakt, hoeft hij zich ook niet aangevallen te voelen. Paul Tang daarentegen… Maar dat heb jij al uitstekend verwoordt.