Quote van de dag: Collegiale topmanagers

“Ik heb toen meteen een mail gestuurd naar SDM met het voorstel dat ik een groot deel van mijn bonus zou inleveren als zij geld zouden terugstorten in PCM, maar SDM wilde dat niet.”

Voormalig PCM-topman Theo Bouwman vindt het oncollegiaal van huidig topman Bert Groenewegen dat die stiekem zijn bonus inleverde. SDM is de Stichting Democratie en Media, de grootste aandeelhouder van krantenuitgever PCM.

Wat denkt u: is het inderdaad onfatsoenlijk om je collega’s als graaiers neer te zetten door zelf van je bonus af te zien?

 1. 2

  “is het inderdaad onfatsoenlijk om je collega’s als graaiers neer te zetten door zelf van je bonus af te zien?”

  Als je dat zelf zo weg zet, kan dat zo opgevat worden, maar het is toch niet Groenewegen, die bekend maakt, dat hij zijn bonus heeft geweigerd? Wat heeft Bouwman ervan weerhouden om ook stiekem zijn bonus te weigeren?

 2. 3

  Zo hadden we een docent die als oncollegiaal werd neergezet door zijn collega’s omdat hij “oneerlijk” muziek draaide voor zijn colleges en (volgens hen daardoor) betere evaluatiecijfers kreeg.

 3. 4

  De heer Groenewegen heeft zijn bonus niet geweigerd maar teruggegeven. Dus eerst aangenomen? Als dat zo is maakt hem dat niet nobeler dan Bouwman. Wie is er blijven zitten? Bouwman ging weg, gaf zijn bonus niet terug. Groenewegen bleef, werd zelfs topman, en gaf zijn bonus terug. Dat is ook een beloning toch?

 4. 6

  @gonzo: “De heer Groenewegen heeft zijn bonus niet geweigerd maar teruggegeven”? Waar leidt je dat uit af? De tekst in het VK artikel lijkt me duidelijk (maar ik heb natuurlijk geen inside information): “Over de bonussen die zijn uitgekeerd bij het vertrek van Apax zegt Bouwman dat hij ?het oncollegiaal? vond van Bert Groenewegen ? de huidige topman ? dat hij zijn bonus niet heeft geaccepteerd zonder dat met de andere deelnemers te overleggen”.

  Niet geaccepteerd lijkt me wat anders dan terug gegeven.

 5. 7

  Het kan ook helemaal anders, dan in het artikel… Nu ABNAmro uit de financiële zorgen is door de nationalisering van dé bank, is er ook weer ruimte voor wat leukere dingen voor de hardwerkende bestuurders.