Quote van de Dag: Campagne voor presidentsverkiezingen 2012 begonnen

[qvdd]

President Barack Obama’s 2012 fundraising team has begun nailing down major cash commitments from top donors during a coast-to-coast “listening” tour — the surest sign to date that the vaunted Obama money machine is back in business.

Politico

Geheel in stijl beginnen de Democraten met het zoeken naar donoren. Verkiezingen en politiek in Amerika worden gedomineerd door geld. Dat geldt voor Democraten even goed als voor Republikeinen. Het is de Amerikaanse implementatie van democratie: wie betaalt bepaald. Politico doet een beetje lacherig over “Obama’s geldmachine”. Die van de Republikeinen is nog beter, vooral sinds bedrijven ongelimiteerd aan partijen mogen doneren dankzij een arrest van de Amerikaanse Hoge Raad begin vorig jaar.

 1. 1

  This was once the land of dreams
  now these dreams have turned to greed
  in the midst of all this wealth
  the poor are left to help themselves
  a capitalist’s democracy
  no one said that freedom’s free
  lady liberty rots away
  no truth, no justice
  the American way

  Sacred Reich – The American Way.

 2. 2

  JW wat een SP nonsense.

  Wat betreft de inhoud, het is lastig om het zo ,nog vrij van belangenverstrengeling , tot president te schoppen. Nadeel van 2 partijen systeem?

 3. 3

  @2

  het is lastig om vrij van belangenvestrengeling het tot president te schoppen

  Zet maar onmogelijk. Het 2 partijen systeem heeft daar niets mee te maken, het is de manier waarop de verkiezingen georganiseerd zijn. Partijen moeten zelf voor geld zorgen voor de campagne. Pogingen om dat te hervormen (door net als in Nederland te werken met een subsidie systeem) zijn mislukt (de regels zijn te streng, te weinig geld).

  Het gevolg is dat politiek in de VS vooral een plutocratie is, geen democratie. Hoe meer dollars, hoe meer je stem telt. Daarom wordt b.v. Wall Street niet hervormd.