Quote van de Dag: Batman voor volwassenen

Wij zijn tot de 16 jaarskeuring gekomen op basis van de objectieve criteria van de Kijkwijzer. Een film hoeft niet perse bloederig te zijn om eng te zijn. The Dark Knight is erg grimmig. Er zitten genoeg momenten en beelden in de film die heel duidelijk niet voor jong publiek zijn bedoeld.

Aldus de Nederlandse filmkeuring over de nieuwe Batman-film ‘Dark Knight’ die deze week in Nederland in de bioscoop komt. Nederland is voorlopig het enige land waar je ouder dan 16 jaar moet zijn om de film te zien.

 1. 1

  Toen ik naar Iron Man (ja ja) ging, kwamen er een paar jochies voor me in de rij de bios ook niet in. The Dark Knight is nog een stuk duisterder, volgens mij. Niks nieuws onder de zon iig.

  Ik kijk overigens wel uit naar de film. De eerste Batmanfilm was nog wel oké, maar het Disney gehalte in de laatste paar (vooral die met de Riddler; batman’s pak hadden ze zelfs paars gemaakt?!?) werd wel érg hoog.

 2. 5

  @3

  Wat een kul. Camp kan, maar moet helemaal niet. In 1 en 2 was het nog ok, omdat toen Tim Burton nog zn verwrongen geest er over boog, maar vanaf deel 3 werd het echt een drama.

  @1 Ben ook zeer benieuwd. Vond Batman Begins prima. Bovendien erg fan van Christopher Nolan en Christian Bale. Behalve in Batman werkten ze samen aan The Prestige. Prima film ook.

 3. 12

  @10-11: Nederland is ook het enige land waar drugs legaal is

  Zo da’s nieuw, heeft kolonel Ballin overnight wat nieuwe wetgeving doorgevoerd?