Quote van de Dag: Ayaan Hirsi Ali liegt

[qvdd]

”Imagine if a leader within the tea party movement were able to persuade its members to establish a third political party. Imagine he succeeded —overwhelmingly— and that as their leader he stood a real chance of winning the presidency. Then imagine that in anticipation of his electoral victory, the Democrats and Republicans quickly modified an existing antidiscrimination law so that he could be convicted for statements he made on the campaign trail.

All of this seems impossible in a 21st-century liberal democracy. But it is exactly what is happening in Holland to Dutch parliamentarian Geert Wilders.”

Ayaan Hirsi Ali liegt zich een potje in de rondte in de Wall Street Journal om maar duidelijk te maken dat de gevestigde politiek nergens voor terugschrikt om Geert Wilders af te stoppen. Stijgt de truthiness van haar werkgever, de conservatieve denktank AEI haar nu eindelijk helemaal naar het hoofd?

 1. 2

  Vermeldt ze er ook bij welke wet er dan gewijzigd is?

  Je zou wel kunnen claimen dat oude wetgeving die nooit gebruikt werd wordt afgestoft om GW te vervolgen.

  Maar de suggestie dat het van de overheid af komt is gevaarlijke nonsense.

 2. 3

  Kwalijk. M.i. is de vervolging van Wilders juist vrij klunzig tot stand gekomen en heeft Ballin zelfs aangegeven dat het onhandig zou zijn.

  @2 Staat in het WP-artikel (niet dat ik van die cijfer/lettercombi iets wijzer werd).

 3. 6

  Ook schattig is het vrome verzoek, aan het eind van haar relaas, dat Nederland niet getroffen zal worden door grootscheepse vechtpartijen die, onder andere door dit proces, zouden ontstaan tussen de anderhalf miljoen Wilders-stemmers en het miljoen islamieten. In mijn trappenhuis in de Baarsjes is het al te laat voor de vredeboodschap van Hirsi: de buren slijpen alleen nog maar kromzwaarden en ik moet van het PVV blokhoofd morgen de memoires van JP Coen voorlezen in de basisschool.

 4. 7

  Kan Ayaan geen minister van Buitenlandse Zaken worden? Hebben we meteen een hooggekwalificeerde vrouw erbij. Iedereen blij.

 5. 10

  Hirsi Ali is zo zwak met haar argumenten. Ik heb veel opiniestukken van haar gelezen : tenenkrommend soms. Nu ook : wet is helemaal niet veranderd. Het juridische orgaan dat het meest onder politieke controle staat (OM) besluit om Wilders juist niet te vervolgen. Via een art.12 procedure is het toch tot een proces gekomen , waarbij het OM met grote tegenzin acteert. En dat dramaqueen-achtige. De voorspelde vechtpartijen pfff

 6. 11

  Het zou voor de compleetheid geen kwaad kunnen om uit te leggen wat dan wel de waarheid is, zodat ook de verschillen duidelijk worden. Alleen zeggen dat ze liegt is wel erg gemakkelijk.

 7. 15

  “maar de antidiscriminatiebepaling in artikel 137c wordt zo aangepast dat ernstige beledigingen tegen groepen personen strafbaar worden. Daaronder zal ook belediging van godsdienst vallen.”