Quote van de Dag: Koloniale machtsstaat

[qvdd]

“Verder wil [ik] afrekenen met de restanten van de koloniale machtsstaat die gebleken zijn een grote belemmering te vormen voor het vestigen van een vrije democratische rechtsstaat.”

Desi Bouterse, drugshandelaar en moordenaar, wijst Nederland terecht tijdens zijn inaugurele toespraak in Suriname.

Suriname, gefeliciteerd met uw nieuwe president!

 1. 1

  ?Wij gaan een kruistocht beginnen tegen corruptie hier in het land.”
  Wat is er mis met een beetje smeergeld om de raderen van de ambtelijke molen een beetje te vetten? Voor een beetje moord deinst men er immers ook niet terug.

  Bouterse en aanhang had er altijd al een handje van naar Nederland te sneren. Zo was de stopzetting van ontwikkelingshulp na de decembermoorden volgens hem een politiek spelletje. Na hervatting en weer stopzetting van die hulp (2004) moest de Surinaamse gulden prompt vervangen worden door de Surinaamse dollar. Toen het proces tegen Desi begon riep hij fanatiek in de persmicrofoon dat Nederland hem maar eens moest komen halen.

 2. 2

  Het wordt ook wel eens tijd dat we de gouverneur van Nederlands Guyana terughalen, samen met de Koloniale Troepen. Dan kunnen ze daar eindelijk de onafhankelijkheid uitroepen.

 3. 3

  Bouterse gaat de corruptie bestrijden. Het nieuws verder: Wilders gaat een cd uitbrengen met soefimuziek, er komen vrije verkiezingen in Noord-Korea en sport: Mark van Bommel uitgeroepen tot Meest Sportieve Speler.

 4. 5

  @3; Precies en verder nieuws … Pvda weer een seculiere partij, Pechtold doet zijn oogkleppen af en GL weer een progressieve partij.

 5. 6

  En dan zijn geestelijke leidsman, bisschop nogwattus, die zei een aantal weken geleden dat meneer Bouterse als christen zijn oprechte excuses zou maken. Wordt Bouterse nu geëxcommuniceerd? Of kan dat niet bij de Surinaamse kerk?