Quote van de Dag: Pluchekleven

[qvdd]

“Als Rotterdammers na deze vier jaar van falend PvdA-beleid niet in voldoende mate voor mij kiezen, ga ik niet nog vier jaar lang in de oppositie mijn best daar voor doen. Dan ga ik weg. Ik werk nu vier dagen in de week als organisatie- adviseur. Dat ga ik dan vijf dagen in de week doen.”

Aldus Marco Pastors voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij zou vertrekken als hij niet in college zou komen. Maar het was niet Leefbaar, maar erfvijand PvdA die de grootste partij werd en een coalitie wist te vormen. Het is dan ook verbazend te noemen dat Pastors vandaag bekend maakt te blijven. Zijn argumentatie rammelt: hij kreeg veel voorkeursstemmen, en de verkiezingsuitslag zou niet kloppen. Hij sluit af met een dooddoener:

“Op zo’n manier weggaan, daar doe je alleen de PvdA een plezier mee en niet de stad.”

 1. 2

  Typische Volkskrant/Vara/PvdA/Joop.nl propaganda in de volkskrant. Op de ochtend van de verkiezingingen nota bene.

  De quote “in voldoende mate” hoeft niet meteen als “niet in de oppositie plaats nemen” opgevat te worden.

  Pastors heeft voor Rotterdam veel gedaan en gaat voor een flut vergoeding weer zijn hele ziel en zaligheid in kritisch geluid investeren.

  Hulde daarvoor.

 2. 3

  Wat nr. 2 zegt.

  “Als Rotterdammers na deze vier jaar van falend PvdA-beleid niet in voldoende mate voor mij kiezen, ga ik niet….”

  “niet in voldoende mate” is wat anders dan “als ik niet in het college kom”

  als ik het goed heb was een nek aan nek race tussen leefbaar en pvda, die pvda net aan gewonnen heeft. Er zijn dus veel rotterdammers die op leefbaar hebben gestemt en hem hebben gesteunt. Iniedergeval meer dan genoeg om d’r nog oppositie voor te voeren dunkt mij.

 3. 6

  @2: Het was Pastors zelf die zijn lot aan de kiezer gaf, op de morgen van de verkiezingen. Althans, dat was wat hij beloofde. Maarja, op zijn woord valt dus niet te vertrouwen.

 4. 7

  Marco Pastors kan erg slecht tegen zijn verlies. Dan wordt hij zuur en vals. Dat maakt hem een zeer slecht oppositieleider. Hij zou er beter aan doen een andere de fractie te laten voorzitten en zichzelf op zijn sterke punten als organisator en regelaar te storten. Bijvoorbeeld om te zorgen dat LR ook in het centrale deel van Rotterdam stemmen wat meer stemmen gaat halen.

 5. 8

  Hadden we in Amsterdam maar iemand van het kaliber Pastors ipv die ellendige eeuwige PvdA-dictatuur.

  De PvdA heeft niets met sociale democatie te maken. De partij bestaat vrijwel alleen nog door stem-import, cliëntisme en fraude. En door de laatste naïevelingen uiteraard.

  Dat een van oorsprong linkse sociaal-democraat als ik in navolging van Marcel Duyvestein en Eddy Terstal genoodzaakt is om op de VVD te stemmen spreekt boekdelen.

 6. 10

  @Joost

  Ik zie geen betere alternatieven. Zelf zou ik bijv. graag zien dat de ‘liefdevolle leden’ in samenwerking met Carel Brendel een partij zouden oprichten.