Quote du Joure | CEO Beatrix

SargQdJ09“Zonder de Oranjewieg was de koningin nu ceo van een groot concern geweest.”

Aldus Bernard Wientjes, VNO-NCW-voorman, over de verkiezing van Beatrix tot machtiste vrouw van Nederland.
Het is al vreemd dat iemand die op een erfelijke machtspositie zit toch weer serieus kan meedoen in deze “competitie”. Het is minstens net zo vreemd dat een werkgeversinsider met zo’n (oranje) gekleurde bril kijkt naar wat er nodig is voor het komen tot de positie van CEO van een groot bedrijf.

 1. 3

  Ja als…
  Misschien had ze daar helemaal geen trek in gehad en was ze totaal iets anders gaan doen.
  Voor mannen als Wientjes is een CEO-functie blijkbaar de heilig graal.

 2. 5

  @2 Inderdaad. Nu zou Bea inderdaad niet misstaan als CEO van een groot bedrijf, maar de opvoeding en opleiding die aan haar kwaliteiten ten grondslag liggen en het milieu waarin dat gebeurde, zijn 100% terug te voeren op haar lidmaatschap van de koninklijke familie.

  Het is dus: zonder haar koninklijke verplichtingen zou ze een goede CEO zijn, niet zonder haar koninklijke afkomst.

 3. 7

  De verkiezing is idd terecht (de koningin is nogal machtig en andere vrouwen bijna per definitie niet), de motivatie daarentegen, zoals #4&5 terecht betogen, is totale onzin.

 4. 8

  Dat is natuurlijk het mooie aan de monarchie, iemand die zijn hele leven voor de baan als staatshoofd geprepareerd is wordt daar gewoon heel goed in! Dat heb je bij een gekozen (symbolische) president niet.

 5. 11

  @8: dat “gewoon” zou ik toch niet zo snel zeggen. Beatrix vormt hier toch eerder de uitzondering op een hele serie niet zo goede staatshoofden.