Quote du Jour | Zuid-Afrikanen zijn boos

Serie:

Quote du Jour

“South Africans are angry. We really do see the swing in our numbers, in the growth of members, in the registration process and when we engage voters. I am also inundated with requests from people who want to get involved in our campaigns.”

Oppositieleider Mmusi Maimane ziet voor zijn Democratische Alliantie grote mogelijkheden bij de lokale verkiezingen in Zuid-Afrika op 3 augustus. Het hele westen van het land en de grote steden zijn het jachtgebied, want daar is de onvrede over het ANC het grootst.

Na de mislukte poging vorige week om president Jacob Zuma af te zetten is Maimane’s strategie om aan te tonen dat ook ‘gematigde’ personen in het ANC geen afstand willen nemen van de corruptie. Het ANC in Gauteng, de provincie waar Johannesburg ligt, heeft de president inmiddels laten vallen. Kortom, het zouden zowaar spannende verkiezingen kunnen worden.

Reacties (1)

#1 Cerridwen

Het zou goed zijn voor Zuid-Afrika als het ANC hun monopolie op de macht kwijtraken. Niet dat de oppositie perse beter is, maar politici zullen toch net iets beter hun best moeten doen voor hun kiezers als er een risico is dat ze de volgende keer op de concurrent stemmen.