Quote du Jour – Zaragossa

Quote du Jour“Het jurylid beklaagde zich bij onze redacteur dat de website ‘Zaragossa’ niet alleen over politiek ging. Een dergelijk blog is ons niet bekend. Bij navraag door het Stemhok-redactielid bleek Van der Poel de weblog “Sargasso.nl” te bedoelen. Helaas had hij toen al het juryrapport voorgelezen. Daarin verklaarde hij dat politieke weblogs ‘geen eigenstandige opinies of gezichtspunten debiteren.’ Voor Sargasso was het toen te laat.”

U leest het goed, Sargasso was gisteren volgens stemhok.nl bij de Dutch Bloggies Awards kansloos door de dyslexie van juryvoorzitter van der Poel.

 1. 1

  Het is een belachelijke redenatie omtrent de politieke weblog…dat ze ‘m niet geven aan politici alaaf, maar om hem anderen te ontkennen vanwege het niet hebben van een eigen agenda en mening, fuck, dan kun je alle actuele opiniesites wel veroordelen.

  Moest ook lachen om het feit dat ie Jan Marijnissen ten onder was gegaan aan campagnestrategen, aangezien die zelf in zijn eigen campagneteam zit…

  In dat licht verdient GeenStijl al helemaal geen prijs te ontvangen aangezien daar een heel erg over marketingstrategietjes wordt nagedacht…

  maar wat mij betreft hebben jullie de politieke weblog award gewonnen…

 2. 4

  Misschien bedoelt vdPoel het fanblog van clubbo de futbol Real Zaragoza? (overigens ook erg politiek geëngageerd)

  [img]http://liga-espanola.com/img/logo/map/real_zaragoza.gif[/img]

 3. 12

  Stop de persen, Zarg0zza is wel degelijk in de prijzen gevallen blijkens dit bericht op dutchbloggies.nl. Nouja, bericht, ongekende reclamehoereritus.


  Ook verliezers zijn winnaars bij de Dutch Bloggies!
  20-03-2007

  Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers! Maar ook verliezers zijn winnaars bij de Dutch Bloggies want iedere verliezer krijgt van Berentzen een fles Saurer Apfel aangeboden, een lekker zuur drankje voor de ‘Losers’.

  Berentzen Saurer Apfel is Apfelkorn met een bite. Niet zo zoet, wel lekker friszuur. Het geheim: Saurer Apfel is gemaakt van Granny Smiths, de harde felgroene appels die synoniem zijn voor een frisse kick.

  Dus verdrink de zure smaak van het verlies met een shotje Sauer Apfel en je kunt er weer tegenaan voor het komende Dutch Bloggies jaar!

  10 Reacties » | eKudos (0)

 4. 14

  En zo ontstond de mythe van de niet aan sargasso uitgereikte bloggie. Desondanks geeft het kijkje in de keuken wel aan hoe nieuw blogs nog zijn in medialand. De oscar-equivalent staat nog helemaal in haar kinderschoenen.

 5. 16

  @15: Was nu niet het omgekeerd het geval? Prijzen die niet uitgereikt worden, want de jury vond geen waardige kandidaten? Maak je natuurlijk geen vrienden mee en het komt over alsof je heel wat pretenties hebt, die dan weer niet te rijmen zijn met dit soort gepruts.

 6. 18

  Wat een geneuzel om een paar prijsjes die door amateurs worden uitgereikt, zeg… Ik hoopte toch echt dat Sargasso aan dit soort onzin niet mee zou doen.

  Overigens komt “Sargasso” niet door de plaats-een-reactie-spellings-controle heen.

 7. 19

  @Bismarck: We hadden zelf uberhaupt niet verwacht nog een keer een bloggie te winnen. Dat is ook absoluut niet wat mij dwars zit. Maar wel met een zekere air een statement neergooien als verklaring waarom er geen prijs is, waarvan geen zak klopt (ook niet voor bijna alle andere genomineerden in die categorie). Afijn, ik word weer boos.
  Leuk tweede filmpje bij meisjevandeslijterij:
  http://www.meisjevandeslijterij.nl/hetmeisjevandeslijterij/2007/03/dutch_bloggies.html

 8. 22

  @Thomas: Dan vraag ik me echt af waar hun oordeel op gestoeld is. Nog los van of ze Sargasso uberhaupt gelezen hebben. Waarschijnlijk hebben ze bij geencommentaar toen geenstijl bekeken.

 9. 24

  Als die heffing alleen genoeg is om dierenwelzijn weer betaalbaar te maken, dan is ze te laag.

  Het feit dat wij hier in Nederland massaal vlees eten, brengt allerlei kosten met zich mee die niet in de kosten van dat vlees zitten. Vlees veroorzaakt kanker en (in de mate waarin wij het eten) overgewicht, en dat kost onze zorg geld.

  Vlees zorgt voor ontbossing in de Derde Wereld, en de bijbehorende verwoestijning en verloren biodiversiteit kosten geld.

  De eindeloze stromen schijt van onze dieren komen gedeeltelijk in het milieu terecht. Daar gaan soorten door verloren, en dat kost geld.

  De methaanproductie van de veeteelt draagt bij aan het broeikaseffect, en het broeikaseffect kost Heel Veel Geld, als we de Al Gores van deze wereld moeten geloven.

  Ik kan werkelijk geen enkele reden bedenken waarom een vegetariër die kosten ook zou moeten dragen. Hef zoveel accijns op vlees dat alle bijkomende kosten door de vleeseter betaald worden, zoals ook de accijns op pakjes peuken ten goede zouden moeten komen aan de zorgkosten voor rokers.

 10. 26

  Met alle respect voor het werk dat Sargasso levert, ik mis een blog met een grote community die de politiek consequent, scherp en waar nodig genadeloos volgt. Technorati plaatst in z’n laatste telling 4.000 Amerikaanse blogs in de Very High Authority Group (wordt bepaald aan de hand van aantal links). Daaronder bekende politieke blogs als DailyKos, HuffingtonPost, ThinkProgress en Sunlight Foundation, die hun kracht voor een klein deel aan de eigen, nieuwsverzamelende redactie ontlenen maar daarnaast vooral de inbreng van goed-geïnformeerde leden van hun “community” organiseren en koesteren. Met andere woorden: je hoeft als blogger het nieuws niet altijd via de klassieke journalistieke methoden van interview en reportage te gaan halen. Wie het politieke proces consequent volgt en scherpe waarnemers en bronnen aan zich bindt, kan na verloop van jaren een geduchte speler in de openbaarheid worden.
  M’n complete reactie is te lezen op http://www.denieuwereporter.nl/?p=832

 11. 27

  Sorry maar van alle weblogs en t zijn er zo belachelijk veel, komt Sargasso het dichtst bij wat je bedoelt hoor.
  >:-(

  (Niet persoonlijk betrokken, dus dit is een erg objectieve mening!)

 12. 28

  @Theo: NL is op veel punten ook moeilijk vergelijkbaar met de US. Ten eerste is er veel meer versnippering in het politieke landschap. De VS kennen twee grote partijen. Dan verdeeld iedereen zich ook makkelijker langs die lijnen en is de focus snel aanwezig. Nederlanders zijn gewoon erg genuanceerd.
  Voor het activeren van een “community” (zoals Sargasso die inmiddels wel heeft) is het wel nodig dat iedereen ongeveer dezelfde richting op denkt. Dat is op Sargasso best lastig. Hoewel het zwaartepunt links van het midden ligt, komt iedereen hier langs. Dat levert dus snel interne discussie op ipv gericht achter een standpunt aanjagen. Lastig, maar wel goed voor het debat (politici zouden hier veel kunnen voorbereiden).
  Dan is er schaalgrootte. De VS kennen 20 keer zoveel inwoners. Ergens groot in worden is daar makkelijker.

  Neemt niet weg dat ik denk dat hier nog een wereld te winnen is.

 13. 29

  Even terug naar de Dutch Bloggies zelf. Daar schreef ik net het volgende comment.

  “Mag ik voorstellen om de Dutch Bloggies maar geheel op te heffen. Behalve het strelen van enkele egos’s, of juist niet, draagt het nergens aan bij. De Dutch Bloggies zijn net zo nietszeggend als het verkiezen van de meest kleurrijke tuin, de gezelligste slaapkamer, of de sportiefste fitnessoutfit”.

  Een goede wijn behoeft geen krans Sargasso!