Quote du Jour | You broke it, you own it

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

“You broke it, you own it,” say some Remainers whenever anyone complains about the way things are developing. But we – we liberal Leavers – don’t own it. The process is largely owned, rather, by people who resent that it is happening at all. No, this isn’t how it’s supposed to be working out.

Daniel Hannan, een van de prominente Brexiteers bij de Conservatieven, erkent dat het niet lekker loopt met Brexit. En dat is de schuld van Labour, want met de eigen inzichten is niks mis. Kortom, het lijkt erop dat het originele Brexitkamp de zaak ziet mislukken en de blame game heeft ingezet.

0

Reacties (3)

#1 Le Redoutable

Labour doet zelf mee aan zij eigen blame game:

“In a thinly veiled swipe at Corbyn, Kinnock said objections to EEA membership were based on “infantile leftist illusion”

https://www.theguardian.com/politics/2018/may/12/jeremy-corbyn-must-change-course-on-eea-says-lord-kinnock

  • Volgende discussie
#2 Prediker

“The process is largely owned, rather, by people who resent that it is happening at all.”

Eigenaardig. Volgens mij zitten de Conservatieven in de regering. Ze hebben weliswaar geen meerderheid, maar met de Democratic Unionist Party weer wel.

Dus in zoverre de uitkomst van Brexit afhankelijk is van Labour, moet die meneer Hannan dat eerst maar eens duidelijk maken.

Het zou natuurlijk ook aan May en haar ministers kunnen liggen. Zoals een van de reaguurders onder dat blog van Hannan stelt: ze hebben de artikel 50 procedure ingezet zonder te weten welk alternatief ze dan precies wilden, en ze hebben al een jaar verspild aan incompetent gekluns.

Maar goed, zo’n Hannan probeert zichzelf ook slechts in de kijker te spelen om in aanmerking te komen voor een leiderschapspositie als dadelijk de koppen gaan rollen.

Het is jammer dat Corbyn (om zijn eigen redenen) ook een voorstander van Brexit is, anders kon ‘ie tegenspel bieden, maar probleem is: zelfs als ‘ie de verkiezingen zou winnen, zit ‘ie zometeen met de erfenis van May opgescheept, en hij gaat het niet beter doen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 KJH

In de UK wordt de partij die een Brexit wil, geleid door een remainer, en de partij die bij de EU wil blijven, geleid door een Brexiteer.

  • Vorige discussie