Quote du Jour | ‘Wir sind Lena’

SargQdJ09 “Lena zal komende weken daarom ongetwijfeld in de media opgevoerd worden als het vrolijke, moderne, ‘onschuldige’ gezicht van het land. Als er één natie zich immers extreem bewust is van het belang van beeldvorming, dan is het Duitsland. En de winst van Lena komt precies op het goede moment.”

(Merlijn Schoonenboom in de Volkskrant)

Deutschland feiert Lena. Wir lieben dich, Lena! Een bondskanselier die stelt dat Lena met ‘haar natuurlijkheid en hartelijkheid de prachtige uitdrukking van het jonge Duitsland is’. Ja, heel eventjes lijkt de wereld nu toch weer van Duitsland te houden na al dat zure eurogedoe. Een Eurovisiesongfestival winnen voor het oog van de wereld is ook niet niks – het mooie is dat mensen ook als ze al dat gedoe met die liedjes maar niets zeggen te vinden de zaak tot camp kunnen bombarderen, en vervolgens met z’n 150 miljoenen gewoon kunnen gaan kijken.

 1. 1

  Als dit gewonnen heeft moet de rest wel heeeeeeeeeel erg slecht zijn geweest zeg. Of het stemmende publiek kreeg bij haar accent wat warme herinneringen aan de Tiroler filmscene, dat kan natuurlijk ook…

 2. 2

  hahaha zmoc heeft geen smaak!

  Een geweldig nummer, ontwapenend, fris – zeer terechte winnaar van deze editie – klassiek en modern tegelijk – het gaat over liefde, het gaat over techniek, het gaat over volhouden, het gaat over onschuld – prachtig!

 3. 4

  Net even het liedje op youtube opgezocht. Leuk meisje maar wat een *vreselijk* nummer. Al die dingen die DrBanner zegt zullen best waar zijn, maar ik vind het nog steeds buitengewoon slechte muziek.

 4. 9

  Haha, #4 verwoordt precies mijn gedachten.

  Verder @topic: Als er één natie zich immers extreem bewust is van het belang van beeldvorming, dan is het Duitsland.

  Vervang Duitsland door een willekeurig ander land en de uitspraak is net zo (on)waar/betekenisloos

  Verder, mag Duitsland even pronken met die Lena? Het land draagt ook het meeste bij aan het geldverslindende jaarlijkse homospektakel (waar inmiddels al drie van hun buurlanden niet meer aan meedoen).

 5. 11

  Zmoc: … en de onschuld druipt er vanaf in grote dikke klodders.

  Juist.

  Ik moest er zojuist naar kijken van iemand die er ook helemaal hoteldebotel van is. Ik heb gezegd:

  “Je valt voor de ingestudeerde verleidingskunsten van een 19-jarige. Zo’n meisje heeft een heel team die haar precies vertellen hoe ze moet kijken, hoe ze moet lachen, hoe ze moet bewegen (zodat het er nog nèt niet te professioneel uit ziet, dat wordt heel wetenschappelijk benaderd), welke kleren ze aan moet, hoe heur haar moet zitten en welke kleur lippenstift daar bijhoort. En als je daar allemaal intrapt dan ben je een sukkel, een willige prooi.”

  Ik maak geen vrienden vandaag.

 6. 18

  @11: Ohja, iemand die denkt dat lui cynisme interessant maakt. Laat me je wat vertellen: dat is alleen zo onder impopulaire pubers.