Quote du Jour | Wij Hollanders…

Serie:

Ja, we staan er fraai op in het buitenland, met onze toeslagenaffaire en de “ahum” indrukwekkende manier waarop we reageren op de Corona-crisis. Van harte aan te bevelen is deze genadeloze analyse van Het Huidige Nederland uit Vlaanderen:

Nog maar een halfjaar geleden bekende Nederland zich, bij monde van zijn liberale premier Mark Rutte, tot een ‘slimme’ lockdown. Daarmee impliciet aangevend dat de rest van de wereld, alle buurlanden op kop, met hún lockdown, hún mondkapjesbeleid en hún avondklok zo stom waren als het achtereind van een varken. Subtiliteit was nooit de sterkste kant van ons Naderland.

Of deze:

De Nederlandse regering trad af om de zogenaamde toeslagenaffaire. Die is een aparte column van tien pagina’s waard, gezien de jarenlange en crapuleuze vermenging van uitgekookte hardvochtigheid, bureaucratische haarkloverij en vreemdelingenhaat in krijtstreepkostuum. Met de steun van een socialistische regeringspartner, en tegen een zondvloed van concrete klachten in, heeft het anonieme en ondoorgrondelijke ambtenarenapparaat van de Belastingdienst meer dan 25.000 gezinnen, die vaak reeds armlastig waren, ten onrechte verdacht gemaakt, veroordeeld, gepluimd en geplunderd

Ontluisterend.

Reacties (3)

#1 Rigo Reus

Wat heeft Tom het heerlijk hartstochtelijk geschreven. En helemaar waar.

  • Volgende discussie
#2 Bernie Weiss

Nogal open deuren intrappen. Vrijwel alle overheden, wellicht m.u.v. Nieuw Zeeland, hebben zitten gokken met de aanpak van een voorheen totaal onbekend virus. Nederland heeft dit keer kennelijk het hardst misgegokt. En iemand die zich iets meer en iets langer kan herinneren weet dat het beleid zoals culminerend in de Toeslagenaffaire al vanaf pak ‘m beet Lubbers I al is ingezet. Niets nieuws dus.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Lethe

@Bernie Weiss Toch weer een prachtig voorbeeld van ‘whataboutism’ vind je zelf ook niet?

Open deuren kunnen nogal belangrijk zijn om te benoemen en aan te wijzen, zeker als blijkt dat er best veel mensen aan voorbij lopen.

Desondanks vraag ik mij ook wel af hoor, wat straks, bij de al dan niet uitgestelde verkiezingen, te doen. Denk niet dat er veel zijn die het beter hadden gedaan*. Wel een paar die het zeker slechter hadden gedaan.

*Niet dat ik denk dat het OK is zo.

  • Vorige discussie