Quote du Jour | WC-eend

Wc-eend-hoogleraren willen meer groene gekte en klimaathysterie.

Columnist Simon Rozendaal gaat in zijn column voor Elsevier los op de open brief van 90 hoogleraren waarin deze de Tweede Kamer oproepen om meer te doen voor een groene economie.

Er is immers maar één reden waarom de hoogleraren vermelden dat ze hoogleraar zijn. Dat is omdat u dan onder de indruk bent en denkt dat deze mensen veel van het klimaatprobleem afweten, dat deze mensen extra deskundig zijn en hun mening daarom zwaarder zou moeten wegen.


Daar heeft hij op zich een puntje, de titel wordt (ge/mis)bruikt om indruk te maken. Maar dat is niet ander dan Marianne Zwagerman die het feit dat ze ooit bij TNO in het lab stond aanvoert om haar geloofwaardigheid op te krikken. En natuurlijk kan het geen kwaad om even te wijzen op het belang dat deze hoogleraren hebben:

Dat zijn mensen die profiteren van meer geld voor duurzaamheid. Neem Wim Sinke, hoogleraar photovoltaic energy conversion aan de Universiteit van Amsterdam. Een serieus en internationaal gerenommeerd deskundige, maar ja, een hoogleraar zonnecellen die pleit voor meer zonnecellen.

De 12 punten lezend, kan alleen bij punt 8 een linkje worden gelegd naar meer geld voor henzelf. Echter beste Simon, de hoogleraren staan niet alleen in deze oproep. Ook VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland doen een vergelijkbare oproep. Zijn zij ook verdacht?

Beste Simon, als je dan toch mensen wilt affakkelen die iets over de menselijke invloed op de opwarming van de aarde menen te kunnen zeggen, neem dan Marianne Zwagerman ook even onderhanden. En voor het geval je daar moeite mee hebt, Pieter Derks doet het wel even voor:

 1. 1

  De zoveelste keer dat het kattengemiauw de kop weer opsteekt.

  En nu kun je meten en preken wat je wilt, maar de situatie is zoals deze:

  Niemand zag ooit de keizer van China.
  Aan iedere Chinees werd de vraag gesteld, hoe lang is hij.
  De ene theorie verschool zich achter het gemiddelde.
  De andere verschool zich achter de mediaan.

 2. 5

  “Ook VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland doen een vergelijkbare oproep.” Logisch, die kijken nog veel meer uit naar die 200 miljard die uitgedeeld gaat worden. De gewone burger is de dupe, die mag die 200 miljard uiteindelijk ophoesten, zij het via hogere belasting, bezuinigingen of gewoon duurdere producten.

 3. 6

  @5: Die 200 miljard “verdwijnt” gewoon in die bedrijven en komt niet terug bij de mensen in de vorm van meer banen bijvoorbeeld.

 4. 7

  @5: Het mooie is dat de economie daar wel weer enigzins van zou kunnen groeien. Dan kunnen we nog meer hardhouten tuinmeubels, I-phone’s, Kia’s (gemaakt van ijzererts gewonnen in de voormalige oerwouden van Papoea Nieuw Guinea) etc. kopen.