Quote du Jour | Vriendelijke, wat linkse christen-democraat…

SargQdJ09“Ab Klink maakt plaats voor Ank Bijleveld. De nummer twee van de CDA-kandidatenlijst van afgelopen verkiezingen oogt als een vriendelijke, wat linkse christen-democraat. Maar ze is wel degelijk bereid tot stevige rechtse hervormingen. Dat bleek in 2000 toen ze als Kamerlid een spraakmakende deal sloot met een jonge, talentvolle VVD-woordvoerder voor sociale zaken. Zijn naam: Geert Wilders.” (Tim de Gier in Vrij Nederland)

Ha, een vriendelijke, wat linkse dame gaat proberen een rechtse formatie te bespoedigen. Ank Bijleveld luidt haar naam, een wat linkse dame dus die vindt dat politici wat vaker naar deskundigen moeten luisteren, zo lezen we op internet. En nadelen hebben voordelen, zegt ze, net als Johan Cruijff. Ank wordt bovendien getipt als aanstaande minister. Volgens Wikipedia zat Ank op het gymnasium en studeerde ze bestuurskunde, dus is ze zeker niet op haar achterhoofd gevallen.

Maar of ze Geert ook nu weer op de knieën krijgt? En Geert weet over te halen om zijn `vragen aan het CDA` toch maar in te slikken? Komende dagen/week/maand zullen we het weten…

 1. 1

  Dat Geert op de knieën zal blijven zal weinig met haar te maken hebben, hij heeft het niet zo op gymnasiasten die bovendien hebben gestudeerd en wat links zijn.

 2. 2

  Het was opvallend dat Van der Laan, net na de val van kabinet PvdA, CDA, CU, ruzieachtig reageerde op Bijleveld (bij Tros Kamerbreed).

  Het leek erop dat ze niet in staat was tot goed argumenteren, maar dat ze dat compenseerde met pogingen om Van der Laan eronder te krijgen door te moraliseren.

 3. 3

  Conclusie: een pretstudie als bestuurskunde zorgt ervoor dat er mensen met een intelligentie net boven gemiddeld van zichzelf denken dat ze geschikt zijn om een land te besturen.

 4. 4

  @3: Het zal je verbazen Jan, maar Erg Slimme Mensen zijn doorgaans geen goeie leiders/bestuurders. Naast bovengemiddeld intelligent zijn ze namelijk beneden gemiddeld sociaal vaardig, bijzonder kleinzerig en natuurlijk ook erg overtuigd van de eigen slimheid.