Quote du Jour – Virginia Tech

Quote du Jour “Schools should be places of safety and sanctuary and learning. When that sanctuary is violated, the impact is felt in every American classroom and every American community. Today our nation grieves with those who have lost loved ones at Virginia Tech. We hold the victims in our hearts, we lift them up in our prayers, and we ask a loving God to comfort those who are suffering today.”

George Bush betuigt zijn medeleven als opperbaas van het land dat zojuist de grootste schoolschietpartij uit de geschiedenis heeft ondergaan (33 doden, inclusief de doorgedraaide moordenaar). De debatten over mogelijke oorzaken en hoe zulke tragedies in de toekomst te vermijden, worden ondertussen opgestart. De vader van een van de studenten aan Virginia Tech weet alvast dat de schoolleiding ontslagen moet worden: “My God, if someone shoots somebody there should be an immediate lockdown of the campus. They totally blew it. The president blew it, campus police blew it.”

Richard Daley, burgemeester van Chicago legt de zwarte piet bij het wapentuig: “I don’t care what people think about it, to the left or to the right. There are too many guns in our society. Too many children have lost their lives in this great country.” En de eerste persoon die computerspelletjes de schuld geeft is ook al gesignaleerd.

Update, nu met video in lees verder


 1. 1

  Vreselijk drama.
  Duitsland, VS maar ook bijvoorbeeld China hebben er mee te maken. Wel is het drama vaak wat minder groot als er geen schiettuig in het spel is en enkel bijvoorbeeld een mes, zoals veelal in China en soms bijvoorbeeld in Duitsland (opening station Berlijn).
  Triest…

 2. 2

  In Finland hebben heel veel volwassenen een geweer. Toch hoor je vrij zelden dat mensen worden neergeschoten. Ik ben zelf erg tegen wapenbezit, maar wapenbezit kan niet de enige oorzaak zijn.

 3. 5

  Zat even Fox te kijken net, waar er al lustig op los wordt gespeculeerd. De student zou uit Hong Kong komen. “Could it be that, him being from a socialist country (…), he would be jealous of our country?” Jaja.
  En op de vraag, aan Geraldo, of Bush naar Blacksburg komt: “Of course, he is the Healer in Chief. But you have to feel sorry for him, all that he’s been through these past years…”
  Heeeeelp!

 4. 6

  D’r is een behoorlijk portie agressie bij jongeren aanwezig, met als gevolg excessen als deze.
  Studiedruk, sociale druk, opvoeding, eenzaamheid, frustratie, wapens makkellijk verkrijgbaar etc…….een soort van generatiekloof door verharding van de maatschappij? Ik krijg er hoogte van.

 5. 8

  meteen god aanhalen, ik kan er niet aan wennen.

  wat me opviel gisteren is de constante, informatieloze brei aan beelden en commentatoren op zowel Fox als CNN.
  onthutsend.

 6. 10

  Nee @Paddy. De media zijn er gewoon nog niet uit hoe ze de schutter moeten demoniseren. Echt heel vreemd dat niemand van de “experts” deze mataglap van een Amerikaanse Aziaat wil komen “verklaren”.

 7. 12

  Toch wel apart dat die Amerikanen niet op het idee komen dat de Healer in Chief misschien wel het verkeerde voorbeeld geeft…

  Geweld is voor de Amerikaanse overheid het middel bij uitstek om conflicten te beslechten, dus ik kijk er niet van op dat er een student is die die gedachte overneemt.

 8. 14

  Ik ben toch bang dat de echte behoeftes niet gestild zijn @Steeph. De laatste keer dat die vlieger opging was voor twee blanke middleclass guys toch ?

 9. 17

  Ik heb het niet over dit soort incidenten, maar over dat mensen uberhaupt worden neergeschoten.

  Aan de andere kant zeul je ook niet de hele dag je jachtgeweer rond.

 10. 18

  En hoewel het aantal vergunningen/ wapens al dramatisch schijnt te zijn gedaald zag ik net op CNN, hoop ik dat de N.R.A. onze grote vriend Charlton Heston weer op laat draven. Hij dook tenslotte vlak na Columbine ook op. Met een werkelijk prachtige speech.

  [img]http://i58.photobucket.com/albums/g270/Y_Podorkin/charlton_heston2.jpg[/img]

  Hoop het wel..want belachelijker vertegenwoordigers zijn dun gezaaid. Het lijkt op wasmiddelpoederreclame zijn betoog. Fantastische man.

  En dan gaat men in de Amerikaanse huiskamers op slag beseffen hoe bespottelijk die wapenwet is. Want ze best wel slim hoor daar wat dat betreft vergis je niet. Dat die wet gelijk staat aan de jaren ’50 achterlijkheid: Mc Carthyism, segregation of hoe je het beestje verder een naam geeft. En dat men niet meer een dagje fijn uit knallen gaat maar naar de dierentuin met het hele gezin.

  Dus: Give It away Charlton!

  *tis toch geen Jood hè?..die Heston…anders krijgen we dat weer*

 11. 19

  En Dr.Phil (voormalige sidekick van Oprah) sluit zich nu ook aan bij de videogameblamegame.

  And the problem is we are programming these people as a society. You cannot tell me – common sense tells you that if these kids are playing video games, where they’re on a mass killing spree in a video game, it’s glamorized on the big screen, it’s become part of the fiber of our society. You take that and mix it with a psychopath, a sociopath or someone suffering from mental illness and add in a dose of rage, the suggestibility is too high.

  http://gamepolitics.com/2007/04/17/dr-phil-blames-video-games-for-virginia-tech-massacre/

 12. 20

  @YP
  wordt die Heston nog niet in een tehuis voor senielen verzorgd?

  Was trouwens voorzitter van de NRF: He has been long involved in political issues and was president of the National Rifle Association in the years 1998 to 2003. (Wiki)

 13. 21

  Gelijk je heb larie. Ik had al twijfels gezien leeftijd en wat al te rigoureus over pagina wiki gescrolled. Enorme verdienstenlijst deze alleen maar theatrale hero’s spelende snuiter. Tis nu Sandra Froman:

  “but it seems to me that, if God gave us the precious gift of life, we should be able to protect it.”

  Ook niet verkeerd. Gaan we vast nog wel van horen.

 14. 23

  Geef hem dan maar zo’n Cubaan..weet je wel..die sigaren die je voor gasten verborgen houdt en als ze weg zijn zelf oprookt…

 15. 24

  yevgeny . ook ik ben aanhanger van de NRA is niks mee.
  dat de amerikanen dankzij hun dna er gemiddeld 12 zoveel doodknallen op een school in vergelijking tot een ieder westers land , tja.
  had jij vroeger geen proppenschieter , een luchtbuksje
  het zijn geen stadsdingen.
  maar bij normaal denkende mensen strikte regelgeving moeten we niet al te freaky doen over wapens.
  Het is gereedschap; soms heb je een ploegschaar nodig om je land te bewerken, daarna een revolver om het te verdedigen tegen anderen die jaloers zijn of te lui etc etc
  Das kapital. guns and yanks don’t mix.

 16. 26

  Nou..”12 x” hemaworst..100x meer doden door vuurwapens in VS. In die docu van Moore wordt geprobeerd daar de zere vinger op te leggen. Waarom in Canada en GB b.v. maar pakweg 150 per jaar. Gezien? Combinatie van een aantal factoren. Ingebakken, gewelddadig (angst)cultuur enz. Was gisteren toevallig nog op Canvas/ VRT…

  Maar als je dan zo graag allemaal hardheaded een blaffer onder kussens en kasten vol semi- automatisch in stand wil blijven houden moet je ook niet wakker liggen verder van de gevolgen hoor. Hup…kindertjes begraven en weer verder met de orde van de dag

  Sarcasme?…You Bet…