Quote du jour | Vagina’s

Serie:

Quote du Jour

De bron van de ellende die ik beschrijf is de islam, of tenminste wat men door domheid van het geloof heeft gemaakt. Die domheid kent geen grenzen, de islamitische geestelijken op de satellietzenders waar iedereen in Marokko naar kijkt, hebben het uitsluitend over onze vagina’s, alsof er niets anders bestaat dan onze maagdelijkheid en deugd.

Hoewel het natuurlijk volstrekt terecht is om het geleuter van Machteld Zee over islamitische complotten aan de kaak te stellen, neemt dat niet weg dat islamitische theologie nog steeds een machtige fundgrube is voor vrouwvijandig denken, zo observeert de Marokkaanse actrice Loubna Abidar.

Hoewel Abidar vanwege haar filmrol als prostituee Marokko moest ontvluchten, is ze er van overtuigd dat het land te hervormen valt:

Mannen zijn in het algemeen als de dood voor vrije, sterke vrouwen, maar voor moslims zijn vrouwen zoals ik een ware marteling. Ze zijn allemaal bang voor mij, Marokko is bang voor mij. […] Met nog tien, twintig vrouwen als ik erbij, kunnen we een heel systeem van vrouwenhaat ten val brengen. Dat gaat gebeuren, let maar op.

Reacties (7)

#1 Bernard Weiss

Weer een sneer naar mevrouw Zee. Het zit wel diep bij de heren….

 • Volgende discussie
#2 JANC

@1: Gezien de reactie: Bij jou ook

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Frank N. Stein

@2: wat een goedkope jij-bak.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 KJH

@2: Ik vind dat geen terecht argument. De artikelen (de inhoud, de frequentie ervan, etc) bekritiseren (in dit geval) een _auteur_ (in dit geval: Machteld Zee). De reacties daarentegen, bekritiseren de _site_. De meesten reaganten hebben geen mogelijkheid, immers, om artikelen te plaatsen: wij moeten het doen met wat we voorgeschoteld krijgen. Als wij bij het vijfde (and counting) artikel over Machteld Zee zo langzamerhand een beetje ons avondeten weer naar boven voelen komen, dan kan dat zo maar zijn, omdat – ongeacht het onderwerp – de frequentie ervan ons een beetje de keel uit begint te hangen.

Nietwaar?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Igor V

@4: Wat mij eerder de keel begint uit te hangen zijn jouw ongeïnformeerde reacties.

Het ‘islamdebat’ debat woekert nou al zo’n vijftien jaar voort, je kan je kont niet keren of er staat iemand “ISLAM, ISLAM, ISLAAAM” te blaten. Je zou bijna vergeten dat er nog andere religies zijn. En daarbij is het natuurlijk de normaalste zaak van de wereld geworden om haatpropaganda te verspreiden en Endlösungen voor te stellen.

Als in een dergelijk verziekt sfeertje er iemand aan komt met een uitgesproken mening en wetenschappelijke pretenties en vervolgens blijkt dat zij die mening niet blijkt te kunnen onderbouwen en de pretenties totaal niet waar kan maken, is dat wat mij betreft zeer ernstig en dan hoop ik dat er kwaliteitsmedia zijn zoals Sargasso die daar bovenop springen en het geschrevene met enige nadruk en grondigheid aan stukken scheuren. Waarna we haar en haar boekje hopelijk weer snel kunnen vergeten.

Sorry voor de off-topic. Nu verder over vagina’s.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 [email protected]

@4: wie is ons? spreek voor jezelf

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 JANC

Interessant, die felle reacties. Kennelijk is het OK om iedere keer weer te reageren met nonsens over moslims en links. Wordt eens de kritiek gepareerd moet dat zo snel mogelijk onder het tapijt gekeerd worden. Dat men hier iets schrijft wat bijvoorbeeld KJH niet goed past wil nog niet zeggen dat men zich moet aanpassen. Toegegeven, mijn vorige reactie was een jijbak, maar de duidelijke druk van enkele reacties om maar vooral niets te schrijven over (kritiek op) Zee is zo mogelijk nog goedkoper.

 • Vorige discussie