“Kamervragen stellen via Twitter moet je niet gedogen, dan ga je de bietenbrug op” zo meent @andre_rouvoet in De Pers
Vorige week riep Kamervoorzitter Gerdi Verbeet nog op om niet te twitteren in de Kamer. Maar een paar dagen later start zelfs het Koninklijk Huis met twitteren, de kersttoespraak was niet tégen Twitter ’twittert de koningin’ nu. Ondertussen maakt de overheid in toenemende mate gebruik van Twitter om foutieve berichtgeving in de media te corrigeren. Hoogtijd vond dagblad De Pers om de tien zegeningen van Twitter voor de politiek op een rij te zetten in “Twitter is het nieuwe Nova”. Twitter wordt tegenwoordig actief door, voor en tegen Kamerleden en bewindslieden ingezet om het politieke proces te beïnvloeden. Maar er zijn grenzen zo vindt @andre_rouvoet, als een collega hem via Twitter een Kamervraag stelt stuurt hij kordaat een DM terug: “Kamervragen gaan via de voorzitter” #Amen
Reacties (3)
Mevrouw Verbeet heeft een twitter-account maar doet daar helemaal niets mee. Neem dan ook geen account, denk ik dan. Rouvoet heeft natuurlijk gelijk; Mevrouw Verbeet mag niet worden gepasseerd.
Kamervragen gaan alleen op handgeschept gewatermerkt papier, geschreven met zwarte of blauwe inkt en voorzien van zegel?
@2 Helemaal met u eens.