Quote du Jour | The Donald for president?

SargQdJ09 “In my mind I have already decided. ”
(Donald Trump tegen Bloomberg)

Yep, Donald Trump gaat als Republikein meedoen aan de strijd om het presidentschap van Amerika. Tenminste, dat hij in zijn ‘mind’ al besloten had, zei hij in een telefonisch interview met Bloomberg. En niet onbelangrijk: hij zei het vlak voordat de president bekend maakte dat Osama Bin Laden dood is, want anders was hem wel om commentaar gevraagd. Niet onder een Republikeinse president, maar onder Barack Obama, van huis uit een liberal, is de trekker overgehaald om de aartsvijand van de Amerikanen om te leggen. Oeps, dit was iets waarvan Republikeinen altijd deden voorkomen dat zoiets alleen maar onder een Republikeinse president zou lukken. The Donald zal zich waarschijnlijk niet laten tegenhouden door dit nieuws. Maar op andere Republikeinen, die zich dit jaar toch al aarzelend opstellen bij het kandideren, zal het nieuws ongetwijfelde een remmende invloed hebben. Het aardigste gezicht vandaag is waarschijnlijk al die Republikeinse voormannen die een ietsiepietsie lachend als boeren met kiespijn van hun grote blijdschap kennis geven.

 1. 7

  John McCain was ook niet in de VS geboren. Toen heeft de Senaat voor de zekerheid besloten dat wanneer je beide ouders (al) Amerikaan zijn, dat je dan als kind ook een geboren Amerikaan bent. Senator Obama stemde daar mee in. Het probleem is dan natuurlijk weer dat maar de helft van Barrack Obama’s ouders Amerikaan was.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Natural_Born_Citizen_Clause#cite_note-63

  Zie daar ‘noot 64′:

  ^ S.Res.511: A resolution recognizing that John Sidney McCain, III, is a natural-born citizen; sponsors: Sen. Claire McCaskill, Sen. Barack Obama et al.; page S2951 notes Chairman Patrick Leahy as agreeing to Secretary Michael Chertoff’s “assumption and understanding” that a citizen is a natural-born citizen, if he or she was “born of American parents”.

  Kan het nog sulliger?! Mijn indruk is dat de wereldgeschiedenis de laatste jaren meer-en-meer wordt vormgegeven door de onzichtbare hand van Wim T. Schippers. Het is dan ook verdomd verdacht dat er geen tv-serie meer door hem wordt geproduceerd, want hij zal het er wel druk mee hebben.