Quote du Jour | SP Propaganda

Quote du Jour“Dit is een vorm van propaganda die zelfs de SP onwaardig is. Ik aanvaard niet dat op deze manier de professionele inzet van onze militairen wordt gediskwalificeerd”. (Volkskrant)

Eimert van Middelkoop (minister van Defensie) hekelt het SP spotje “Opbouwmissie” dat zich afkeert tegen de militaire aanwezigheid in Afghanistan. Dergelijke propaganda zou zelfs de SP onwaardig zijn aldus deze Christen-Unie minister. Nog maar enkele jaren geleden liftte zijn partij echter maar al te graag mee op de SP propaganda toen de CU samen met de SP én Lijst Wilders in een tripartite kongsi zich afzette tegen de Europese Grondwet. Herinnert u zich nog de flagrant propagandistische SP-poster met het uitgegomde Nederland?

 1. 1

  Ja, of het flagrant propagandistische SP-spotje over de Thuiszorg. Beledigend! Onwaardig! Amerikaanse toestanden! riepen toen CDA en VVD. Maar de mensen op de werkvloer waren het er erg mee eens. Is het misschien zo dat de waarheid pijn doet..?

 2. 2

  Soms moet je er even met gestrekt been in gaan om je punt te maken…

  Dat er soldaten in bodybags terugkomen omdat Balkenende met de grote jongens mee wil doen vind Eimert waarschijnlijk geen probleem.

 3. 3

  Jonge mensen onder het mom van opbouwmissie tientallen burgers kapot laten bombarderen, en daar het parlement niet over willen inlichten, dat is een beschaafd land onwaardig.

 4. 4

  Herinnert u zich nog de flagrant propagandistische SP-poster met het uitgegomde Nederland?

  Ik herinner me ook nog VVD-er Jan Mulder, met zijn Auschwitz-video, om het tegenstemmen te ontmoedigen. Of de opmerking van de heren Balkenende en Donner dat er oorlogen zouden komen, als de grondwet het niet ging halen.

  Als het om aperte wansmaak gaat, kan geen enkele partij het alleenrecht claimen.

 5. 5

  Nee dan Eimert, díe is geloofwaardig. Ik stel voor dat hij dagelijks het wandtegeltje met zijn fameuze spreuk “Ik heb niet gejokt, ik heb me wel vergist” even bekijkt.

 6. 6

  ..en toch had die VVD-er een punt met z’n Auschwitz video. Kijk maar waar we nu staan: verdeeld Europa, in Italië Berlusconi en de fascisten aan de macht, media gemarginaliseerd, Groot-Brittannie steeds meer een controlestaat, in Nederland straks Wilders aan de macht, Oost-Europa gedesillusioneerd vervallend in oude reactionare xenofobe patronen. Toen we ooit op weg waren naar meer samenwerking in Europa had je dat niet.

  Uiteraard dat de huidige reaguurders generatie zich weinig kan voorstellen bij zaken als onderdrukking, dictatuur en concentratiekampen zo sterk zelfs dat ze het doorgaans glashard ontkennen dat het ooit nog zal gebeuren, toch gaat het weer gebeuren deze eeuw. Volkomen anders dan destijds maar met dezelfde dodelijke uitwerking. Alles wat dat kan voorkomen: meer samenwerking, transparantie en democratie in Europa verdient daarom alle steun.

  Maar goed, roepende in de woestijn, schiet mij maar lek, het is uw feestje (op de vulkaan).

 7. 7

  Alles wat dat kan voorkomen: meer samenwerking, transparantie en democratie in Europa verdient daarom alle steun.

  Het punt was meen ik dat het verdrag nou juist niet uitblonk in die zaken, maar meer om de lieverlee verder wilde. Voor de rest was het gewoon een ott Godwin van de VVD. Fascisten zitten al sinds jaar en dag in het zadel in Italië, Blightey is altijd al een slap aftreksel van Ian Blair’s dystopie geweest en de oost-europeanen hadden ook wel kunnen bedenken dat het gras niet altijd groener is aan de andere kant van het hek. Maargoed, roepende in de woestijn inderdaad.

 8. 8

  De enige die zich echt diskwalificeert is Middelkoop zelf omdat hij iedere kritiek op de oorlog neerzet als kritiek op de militairen. Het SP-spotje is duidelijk kritiek op de politiek, op Middelkoop en De Vries en Balkenende en alle andere CU, VVD en CDA politici.

 9. 9

  De SP moet niet zeuren, ze zijn immers (na 30 jaar zwaar anti) voor de NAVO en ook voor een militaire missie in Afghanistan.

 10. 10

  Ik snap het punt niet van het spotje. Wat denken ze nou bij de SP: dat de Taliban en de drugsbaronnen gewoon over zich heen laten laten opbouwen? Uitgerekend bij de SP moet men zich toch bewust zijn van de strijd die nodig is om de tirannen te onderwerpen.

 11. 11

  Bij de SP snappen ze ook prima dat het geen kont zin heeft om met hulp van buiten een regime omver te werpen of in stand te houden — het moet vanuit de mensen zelf komen.