“Ik heb Europa willen veranderen, maar in feite heeft Europa mij veranderd”
Kan het Fanser, zulk een uitspraak? Nu Sarkozy voor eurohater (nog zo eentje: “Het is legitiem om gerespecteerd te willen worden. Maar om respect te krijgen, moet je eerst de anderen respecteren“) Vaclav Klaus de baan moet ruimen wordt hij door ongeveer iedereen de hemel ingeprezen. Uw mening ook?
Let wel, en je wordt er maar beter gewend aan, niet antwoorden met anti-Europavarianten, want het is er, het blijft er, en het moet vooruit.
Reacties (16)
Drie quotes in een maakt het wel lastig eenduidig te reageren. In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister!
Maar goed, toch maar wat gezegd. Want de eerste quote zegt helemaal niets. Voor hetzelfde geld is Sarko anti-Europa geworden. Hetzelfde geldt voor die respect quote. Totaal nietszeggende bijna boeddhistische quotes. Je kunt er alle kanten mee op.
Waardeloos dus.
Letterlijk waardeloos.
Ooit was er een tijd dat ik tijd had.
HansR, wil je niet in je flow of comments storen, maar de vraag – misschien overhaast en onduidelijk geformuleerd – is of Srakrozry terecht de hemel in geprezen wordt, – en niet enkel op basis van wat wonderlijk Louis XIV- Quotes…
@Crachàt
Misschien heb jij de taal willen veranderen maar heeft de taal jou veranderd?
In eigen land echter krijgt Sharkozy juist weer flak vanwege een mediawet die uitgelegd kan worden als vriendjespolitiek en/of een persoonlijke vete uitvechten.
@Bismarck
Mooie link. Duits nogal liefst :)
Maar het is waar. Dat van Patrick Poivre d’Arvor was me al opgevallen – ik kijk dat TF1 journaal dagelijks – maar ik wist niet dat hij ontslagen was nav. Sarko.
Ik denk zelf dat Sarko zijn hand uiteindelijk gaat overspelen maar ben er niet van overtuigt dat hij dat al in de eerste termijn zal doen. Al lijkt de kans met dit soort trucjes groot, ze worden prachtig buiten de mainstream media in Frankrijk zelf gehouden.
Sarkozy was een vreselijk slechte voorzitter van de Europese Raad. Hij maakte er een egotrip van, tot op het belachelijke aan toe (Sarkozy die halfsoverkop naar Georgie vliegt om maar de eerste buitenlandse regeringsleider te zijn die zich er mee bemoeit).
Ook snapt hij niet dat de rol van voorzitter van de Europese Raad, die houdt namelijk in dat je op een zooitje vergaderingen de eerste bent die het woord neemt in een onderling overleg waarin iedereen gelijkwaardig is. De manier waarop Sarkozy zijn rol heeft vervuld, doet af aan de rol van de Europese Commissie, een meer Europees orgaan dat goedgekeurd is door het Europees parlement en dus een democratisch mandaat heeft, ten gunste van een regeringsleider van slechts één land, die op basis van een toevallig rotatiesysteem een half jaar lang de baas mag spelen.
Alle andere voorzitters hebben dit tot nu toe beter gedaan
@5: Als ik Duitse links plaats (of Duitse woorden typ), wordt dat meestal minder gewaardeerd, dus ik hou het maar op de Engelse versie.
“e Europese Commissie, een meer Europees orgaan dat goedgekeurd is door het Europees parlement en dus een democratisch mandaat heeft”
Dat is wel heel kort door de bocht.
at3: prachtige boutade! :-)
slaat alleen nergens op. Wat dan weer heel onSarkoziaans is.
Overigens: ik kan die gladde prick niet uitstaan, maar het is wèl een goed staatsman. Mijn mening, als Eurolover.
@9: Voor mij past hij heel goed in het rijtje autoritaire overheidsmisbruikers met verminderde democratische affiniteit, in glijdende schaal: Sarkozy, Bush, Berlusconi, Putin.
Anoniempje @6: heb je eens een voorzitter die dingen doet, gaan de polderkneuzen zitten jammeren dat er onvoldoende is overlegd, dat er dingen besloten worden waar iemand het niet mee eens is (onafhankelijk van het feit dat er een meerderheid is voor die voorstellen), en dat een voorzitter vooral geen gebruik moet maken van z’n functie.
En dan vervolgens zeuren dat de EU zo weinig slagvaardig is. Als ik je een advies mag geven: bij het vuurwerk afsteken bij oudjaar, de boel niet weggooien maar extra goed vasthouden om zeker te weten dat je geen miskoop hebt begaan.
Zeg eens, Bismarck. Schaar jij je bij de lange, lange rij mensen die in elk geval schieten op wat gebeurt, of heb je ook mensen die jij als staatsmensen beschouwt?
Ik hoor van sochtends tot snacht een gejammer en gescheld op alles wat boven het maaiveld uitsteekt, en met uitspraken als dat onderscheid je je daar nu niet meteen van.
Hoe denk jij, gesteld dat je Europa een goed hart toedicht, dat je dat half miljard tussen Bush en Putin gaat plaatsen?
Natuurlijk is het een soort boef, maar dat heb je dan ook nodig op die schaal.
Er wordt herhaaldelijk misbruik gemaakt van de goedgelovigheid van europese burgers , hun wederzijds respect en de media machine om desgewenst aldus steeds meer twijfelachtige wetten en beperkingen door te kunnen voeren .. (net weer het taskforce op tv ,even later het rookverbod ,daarna het sporten (arbeid macht frei ) voor de lager opgeleiden ,daarna het paddo verbod ,daarna de poep op de stoep en ga zo maar door .
Er wordt herhaaldelijk misbruik gemaakt van de goedgelovigheid van europese burgers , hun wederzijds respect en de media machine om desgewenst aldus steeds meer twijfelachtige wetten en beperkingen door te kunnen voeren ..
Kan iemand dit ff normaal vertalen ? http://translate.google.com/translate?u=http://wikileaks.org/wiki/McCain%27s_real_Petraeus_doctrine&hl=nl&ie=UTF8&tl=nl
@12: Over Verhofstad heb ik me zelden anders dan lovend uitgesproken. Sarkozy past niet in een rijtje grote staatsmensen, anders dan dat hij een grote machtswellust is met lange tenen. Van die zijn er genoeg in de geschiedenis geweest, lopen er ook nu nog genoeg rond (in mijn eerdere rijtje had bijvoorbeeld Harper nog prima gepast tussen Bush en Berlusconi of misschien zelfs achter Berlusconi).
Sarkozy laat in eigen land zien hoe klein hij in werkelijkheid is. Zo iemand moet je niet een groter territorium geven om zijn machtsgeilheid te botvieren. Europa heeft helemaal geen sterke man nodig en al helemaal geen sterke man die misbruik van zijn macht maakt (bah Crachat, spoel je mond), Europa zou juist zijn sterkte moeten laten blijken uit zijn historisch sterke democratische traditie (toch in wat Bush noemde het “oude Europa”), waarbij het van belang is dat er niemand teveel macht heeft. Op de USE zit niemand te wachten.