Quote du Jour | Those red phones…

SargQdJ09“We may be able to finally throw away those red phones that were designed to allow immediate contact between the Kremlin and the White House during the cold war” (De Amerikaanse president Barack Obama)

Volgens Barack Obama kunnen de rode telefoons in het Kremlin en het Witte Huis definitief de afvalbak in. Nu de Russische president Medvedev een eigen Twitter-account heeft, is de ‘Hot Line’ tussen Washington en Moskou hopeloos verouderd. Een grapje van Obama, een fervent twitteraar, of het einde van het tijdperk? Een grapje natuurlijk. Volgens Wikipedia werd er elf jaar geleden nog een nieuwe verbinding gelegd, toen bleek dat de oude Hot Line qua beveiliging niet erg uptodate meer was. Medvedevs eerste tweet was trouwens een hele saaie. “Ik ben bij Twitter en ik tweet nu”, zo luidde zijn tweet. Ongeveer dan.

 1. 1

  Deze tweet van Medvedev (ongeveer 11 uur geleden) mag er dan wel weer zijn:

  “Haven’t had a burger in a while. Lunch with Obama at Ray’s Hell Burger” (http://eng.kremlin.ru/photo/177)

  Wat nou MAD, rode knoppen en telefoons…. gewoon lekker een hamburger bij het ontbijt!

 2. 2

  Tja, hij kan moeilijk over zijn werk Tweeten. Ik heb zojuist opdracht gegeven in Tsjetjenië een tankstation op te blazen en de schuld aan de terroristi en banditi te geven. Ik heb zojuist met Gazprom afgesproken dat we in november de kraan naar Oekraïne dichtdraaien tot ze ons de rechten over hun pijpleidingen geven. Ik had net Khamenei aan de telefoon, hij vroeg me om nog een lading uranium, heb toegestemd.

 3. 3

  Tja, tot dat het amerikaanse congres de president inderdaad een ‘kill switch’ voor het internet gaat geven zoals ze laatst meldden graag te willen doen.

 4. 4

  Medvedevs eerste tweet was trouwens een hele saaie. “Ik ben bij Twitter en ik tweet nu”, zo luidde zijn tweet. Ongeveer dan.

  Sorry, maar dan moet ik toch even luid protesteren. Voor twitteraars is dat juist een heel spannende tweet, hoor!