Quote du Jour | No he Kahn’t

SargQdJ09 “Je suis allée très loin, j’ai constitué le dossier, je suis allée voir un avocat, mais je ne suis pas allée jusqu’au bout” (Le Monde)

Geen idee wat Tristane Banon nu precies zegt maar Franse citaten staan nu eenmaal très chique. De 31-jarige journaliste overweegt na negen jaar alsnog aangifte te doen tegen IMF-topman Dominique Strauss-Kahn. De recente aanhouding van Strauss-Kahn in New York heeft haar de moed gegeven het nu wel in de rechtbank op te nemen tegen haar aanrander (en echtgenoot van haar peettante). De borgsom van 1 miljoen dollar -die mevrouw Kahn al had overgemaakt- is geweigerd. No he Kahn’t zal gewoon in de cel moeten blijven en komt op 20 mei voor. De IMF-directeur, die Griekenland tot ingrijpende bezuinigingen dwong in ruil voor geld, wordt ervan beschuldigd een kamermeisje te hebben gedwongen tot (oh ironie..) Griekse seks. De wereld kijkt gefascineerd toe, er is zelfs al een Chinese reconstructie (SafeForWork) van de gebeurtenissen in het Amerikaanse Sofitel Hotel. Ondertussen strompelen Griekenland en Portugal langs de afgrond van faillissement, maar betrokkenen verzekeren dat de gevangenschap van de hoogste financiële baas de steunmaatregelen niet in gevaar brengen. Wat wel mislukt lijkt is de hooggespannen presidentskandidatuur van Strauss-Kahn in Frankrijk en dat is een kleine tragedie voor de socialisten. [/seth]

 1. 2

  Lubbers, Assange…’t zijn in het hogere echelon allemaal (vaak geperverteerde) viezeriken, in die kringen is het gewoon standaard dat die dingen dan rond belangrijke beslissingen (verkiezingen/ xxx duizenden- overheidsgeheimen) toevallig boven komen drijven…

 2. 3

  Wat Banon zegt is: “Ik ging heel ver: ik heb een dossier opgebouwd, ik ben een advocaat gaan zien, maar ik ben niet tot het einde gegaan”.

  Ik neem aan dat het gaat over de vraag waarom ze niet eerder een aanklacht tegen DSK heeft ingediend, en dat haar verweer is dat ze er destijds wel flink mee bezig is geweest, maar uiteindelijk heeft geconcludeerd dat het haar meer ellende zou opleveren dan genoegdoening, en er daarom maar vanaf heeft gezien.

  Bedenk ook dat niemand haar verhaal wilde publiceren, en dat er druk werd uitgevoerd op een Frans televisieprogramma om haar niet live in de uitzending te zetten. Nu wordt ze waarschijnlijk meer geloofd.

 3. 4

  @gronk, jongen, je zit er wéér naast.

  “And I do not want to enter into considerations of dime-store psychology that claims to penetrate the mind of the subject, observing, for example, that the number of the room (2806) corresponds to the date of the opening of the Socialist Party primaries in France (06.28), in which he is the uncontested favorite…”

  ‘Ik wil het niet noemen’ (want het is te zot voor woorden), maar het dan toch even noemen. BHL is een nepintellectueel, zoveel blijkt maar weer. Een gruwelijk ijdele man ook. Je moet voor de grap zijn website maar eens bezoeken. Die staat vol zelfverheerlijking in de derde persoon. ’t Is alsof Caesar over zichzelf schrijft.

  “And what I know even more is that the Strauss-Kahn I know, who has been my friend for 20 years and who will remain my friend, bears no resemblance to this monster, this caveman, this insatiable and malevolent beast now being described nearly everywhere.”

  Ach, meneer neemt het op voor zijn vriendje.

 4. 5

  @prediker: grappig. Als een vrouw uit de IT aan komt zetten met een verhaal over een aanranding, dan valt iedereen over haar heen omdat ze karaktermoord pleegt op een arme, eerzame ontwikkelaar. En nee, da’s niet alleen een amerikaans trekje, ook nederlanders moeten zonodig laten zien dat ze niet vies zijn van een karaktermoord meer of minder. Want iedereen weet dat het een hij-zei, zij-zei verhaal is, en dat het geen pas heeft om dat breeduit in de media te exposeren. Daar sloop je alleen maar carrieres mee, en dat kan toch niet de bedoeling zijn?

  Maar omdat het hier een politicus betreft weet een prediker meteen hoe het zit hoor. Schuldig!

  Best makkelijk hoor, zo’n populistische mindset.

 5. 7

  Het is wel nieuws in Frankrijk, hoor. De kwaliteitskrant Le Monde (en waar vind je zoiets tegenwoordig nog?) heeft er binnen een dag al een dik dossier over.
  Maar we horen ons van speculaties te onthouden (het hoeft niet, maar het zou moeten). Wat qwerty zegt: “… het kan nog steeds dat DSK werkelijk een vieze smeerlap is. Het kan ook nog steeds dat hij geframed is.” Voorlopig is hij niet schuldig, en het kamermeisje ook niet. Wie zou ik eerder geloven? Ik ben zelf wel benieuwd of er op korte termijn naast die van die schrijfster nog meer van deze beschuldigingen jegens DSK naar voren worden gebracht – dat zou veel meer licht op de zaak werpen. Wat ik ook wel zou willen weten: is mevrouw Sarkozy nu zwanger of niet?

 6. 9

  Sarkozy, zelf ook niet vies van buiten het potje pissen, zal verheugd zijn geweest met dit nieuws. Hij staat er slecht voor in de peilingen, maar dit is een geduchte concurrent die weggestreept is.

 7. 16

  Landgenoot op Europe 1 stelt: “Nafissatou Diallo c’est guinéen, Peul […] Les Peuls (musulmans) ne sont jamais dans ce genre de scandales => Si elle le dit, C vrai!” Oftewel: het dienstmeisje komt uit (Frans) Guinea en niet uit Ghana, ze is een Fula (grote minderheidsgroep in F. Guinea), moslim. De Peuls of Fulas houden niet van schandalen. Wat zij vertelt moet waar zijn.

  NB: Ze spreken Frans in F. Guinea…