Quote du Jour | Niemand heeft kunnen bevroeden dat we het zo lang zouden moeten volhouden.

Serie: Dossier:

Als we hadden geweten dat we een vol jaar in crisisstand zouden moeten staan, zou iedereen hebben gezegd: dat gaat niet, trekken we dat wel? Niemand heeft kunnen bevroeden dat we het zo lang zouden moeten volhouden.

Minister Hugo de Jonge in Trouw, 21 februari.

Heel merkwaardig, dit. In april vorig jaar verschenen er al volop wetenschappelijke artikelen waarin uiteengezet werd dat de coronacrisis op z’n minst een jaar zou duren, en waarschijnlijk veel en veel langer. Maar kennelijk is dit allemaal langs Hugo heen gegaan.

Ik vraag me zo langzamerhand toch af of dit de goede man op de goede plek is.

Reacties (3)

#1 Sapperloot

Er is een verschil tussen iets van te voren bevroeden – hoe waarschijnlijk ook – en het daadwerkelijk doormaken. Zo dacht ik in Ierland dat een bepaalde berg wel te overwinnen was ondanks waarschuwingen van omstanders en m’n eigen onervarenheid , maar tijdens het beklimmen zelf viel het me toch aardig rauw op m’n dak.

Ik ben ook geen fan van Hugo de Jonge maar dit verwijt kan je hem moeilijk lijkt me.

  • Volgende discussie
#2 okto

@1:
Niet mee eens. Sorry hoor, de man is minister van volksgezondheid. De hele wetenschap had consensus over het feit dat dit een crisis is die minstens 2 jaar zou duren. Alle grafieken en simulaties wezen die kant op. Elke wetenschapper in het vakgebied kon je vertellen dat er een tweede golf zou komen in het najaar, na een rustige zomer. En dat je er niet bent als nog maar minder dan tien procent het gehad heeft. En dat het virus in het aanstaande griepseizoen hard zou toeslaan.

En dan doe je als minister van volksgezondheid alsof niemand had kunnen bevroeden dat…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 lmgikke

Dat men nog verbaasd is.

De belangrijkste conclusie van het Toeslagen Rapport: Rutte en consorten noteren NIETS. Alles gaat mondeling, daarmee kun je achteraf altijd claimen dat je het niet wist.

Idem hier.

Het doet er niet meer toe wat de wetenschap zegt, waar voor gewaarschuwd is, wat de waarheid is. Rutte en zijn kabinet lezen niet, schrijven niet en handelen als een groep snelle jongens.

Incompetent als bewindspersoon.

Toeslagen affaire
Alle andere belastingdienst affaires
Klimaatverandering
Natura 2000
Rechtspraak
Politie
Zorg
Openbaar vervoer.

ALLEMAAL kapot gemaakt door bewuste incompetentie. Allemaal kapot gemaakt zodat er lekker daar in de publieke pot gegraaid kon worden door de vrindjes van Rutte & Co.

50 jaar geleden zou een politicus de eer aan zichzelf gehouden hebben en niet meer terug komen in het publieke domein.

Tegenwoordig hebben we een Kabinet dat afgetreden is vanwege incompetentie, gewoon doorgaat met regeren. Allemaal met als argument: “we zitten in een crisis, het land moet bestuurd worden”

Bij voetbalclubs weten ze wel wat ze doen in een crisis, dan wordt de Technisch Directeur ontslagen!

(en nu niet met het argument komen: wie is dan het alternatief voor Rutte? Dat doet er niet toe, deze man met zijn ministers is niet capabel en moet opzouten. Laat een ander het proberen, zie voetbalclubs).

Toch lijkt het er op dat deze devaluatie van politieke regels, ethiek, normen & waarden bij de verkiezingen gelegitimeerd gaat worden.

Politieke leiding die herkozen wordt nadat ze hebben moeten aftreden omdat ze niet geschikt waren. Dat betekent alleen maar dat we de lat verlagen.

En wat blijven we verbaasd elke keer.

Deze bewuste incompetentie zou bij een gewone burger to gevangenisstraf leiden (bijvoorbeeld die monster truck chauffeur, die had beter moeten weten en is gestraft). In het geval van Corona wanbeleid, dat onnodig duizenden voorkombare doden oplevert, gaan we niet over tot vervolging, maar steken we de verantwoordelijken veren in de reet.

Zum Kotsen. Nederland is moreel failliet en neemt met komende verkiezingen afscheid van haar democratie.

  • Vorige discussie