Quote du Jour – Naids

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Quote du Jour“We’ll be turning the knob more towards answering some fundamental questions rather than going into big clinical trials,” Dr Fauci said. “I’m certainly disappointed that we’re not further ahead in the development of a vaccine but I don’t say that this year I’m more discouraged than I was last year. I always knew from the beginning that it would be a very difficult task given what we know about this very elusive virus.”

Het mes gaat nog wat dieper in de wonde Aids. Vooraanstaande wetenschappers in de strijd tegen het kille stille monster lijken in zekere zin de strijd op te geven. De denkpiste was van meetafaan verkeerd, zo vermoedt men nu.

Reacties (8)

#1 HansR

…but I don’t say that this year I’m more discouraged than I was last year.

Ik hou wel van dit soort uitspraken: blijf positief maar zeg tegelijk dat het niet best is. Understatements.

Overigens: …that effective immunisation against the virus may never be possible houdt volgens mij uiteindelijk in, dat de mensheid gescheiden zal worden in hen die sterven aan aids en hen die immuun zijn voor aids. Net zoals zij die de pest overleefden of er niet vatbaar voor waren.

Zo verdwijnen de ziektes echt: de mensheid overleeft ze.
Het individu is onbelangrijk.

 • Volgende discussie
#2 Freek

Zijn ‘meet af aan’ geen drie woorden?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Freek

@1 Hen die sterven aan aids en hen die immuun zijn? En degenen die nooit aids krijgen dan? Als je een beetje voorzichtig doet hoef je niet immuun te zijn hoor om niet aan aids dood te gaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Richard

Volgens mij is aids een ‘sociale’ ziekte die je met een kleine aanpassing van gedrag kan minimaliseren als het risico getroffen te worden door een uit de lucht vallende pinguin. Op zondag, wel te verstaan.

Het is mij niet duidelijk of het goedkoper is om een ‘medische genezing’ na te jagen, of dat we verbeterde voorlichting moeten doen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Karsa Orlong

Ik denk dat als de gehele wereld net zo welvarend zou zijn als nederland nu, dat dan Richard en Freek gelijk hebben. Maar in Afrika ligt het allemaal wat moeilijker (understatement). Als het verhaal rond gaat dat je kan genezen van AIDS door met een maagd te copuleren, en als je daardoor als tienjarig meisje bruut verkracht wordt door HIV positieve mannen en zelf AIDS krijgt, tja wat dan? Toch maar medicijnen ontwikkelen lijkt me! (met als bonus dat we de verschikkelijk moeilijke biologie van het afweersysteem, virussen en hun interactie weer ietsiepietsie beter begrijpen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Tim

bij southpark hadden ze laatst het geneesmiddel gevonden: concentrated cash inserted directly into the bloodstream…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Bismarck

@5: Zelfs dat is een illusie. Ook in Nederland wordt het gedrag dat aids zou voorkomen verre van unaniem vertoond. De ziekte zal daardoor dus ook hier niet uitsterven.

Bijkomend is het probleem dat medicatie er momenteel ook aan bijdraagt dat de ziekte niet uitsterft. Het leven wordt makkelijk lang genoeg opgerekt om de ziekte te kunnen blijven verspreiden en om als drager nog kinderen te krijgen. Daardoor hebben niet-immunen eigenlijk geen evolutionair nadeel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Yevgeny Podorkin

Kwestie van de juiste proefkonijnen als je voor waar moet aannemen: “testing HIV vaccines on monkeys before they are used on humans, does not in fact work.”?

Is het niks voor Koprowski, die leeft toch nog? Soort van reversed tactics?…proefkonijnen zat daar in voormalig Belgisch Congo…
Hmm, la maar ook…komt zo ook wel goed. Duurt alleen even.

 • Vorige discussie