Quote du Jour | Met pensioen

Quote du JourWaar Nederlanders zich opmaken om langer te gaan werken – ja dat gaat gewoon gebeuren – overweegt Morrissey, wiens nieuwe plaat vandaag uitkomt, te stoppen. Wel met een goede reden overigens.

Ik ken weinig muzikanten die op oudere leeftijd nog iets voorstellen

Ah, u bent ook verbaasd dat Morrissey zelf nog altijd muziek maakt? Begrijpelijk, wellicht dat de heer in kwestie de daad maar meteen bij het woord moet voegen. Of gaat hij te kort door de bocht en zijn er voldoende artiesten op leeftijd die nog vernieuwend bezig zijn?

  1. 1

    Waarom moet een artiest op leeftijd vernieuwend zijn? Komt heel sargasso niet spontaan klaar als Cash “Hurt” of “Personal Jebus” covert?

  2. 2

    Mja, Moz begint ook al in de MSM zijn oude Smiths liedjes te coveren. En This Charming Man is gewoonweg niet hetzelfde zonder Marr. Als hij nou die streken laat voor wat het is mag hij van mij wel de nodige jaren doorgaan met zijn eigen werk.

  3. 4

    Heh bah, altijd weer dat woord ‘vernieuwing’. Is muziek niet altijd een proces geweest van terugkijken naar wat ervoor kwam, een kleine aanpassing maken en: voila! Nieuwe muziek. Klaar.