Quote du Jour | Kosten JSF onduidelijk

Quote du JourWij zijn van mening dat de gevolgen van het afzien van een keuze voor de JSF duidelijk moeten zijn, zodat de Tweede Kamer voldoende informatie heeft om een afgewogen besluit te nemen over de opvolger van de F-16

De Rekenkamer constateert dat Defensie en de tweede kamer geen volledig beeld hebben van alle kosten rondom de aanschaf (of afbestellen) van de JSF en zeer afhankelijk zijn van Amerikaanse bronnen. En bovendien zijn eerdere, andere bezwaren, ook nog niet opgelost. Toch zal er een keuze moeten worden gemaakt over de order met een waarde van zeker 5.7 miljard Euro

Wellicht dat we nu vast een commissie kunnen instellen die dit gaat onderzoeken? Wanneer het dan duidelijk is dat we voor minimaal 350 miljoen het schip in zijn gegaan, kunnen we meteen van start met een parlementaire enquête.

 1. 1

  de gevolgen van het afzien van een keuze voor de JSF duidelijk moeten zijn???

  De gevolgen van de keuze bij aanschaf zijn al nooit duidelijk geweest dus wat wil die rekenkamer nu? De kosten van bijdrage aan het project en de aanschaf zijn een continue bron van discussie geweest. Gaan we nu eenzelfde brij van onzin krijgen over het afzien van de keuze?

  Duidelijkheid rond dit project is al jaren niet meer mogelijk.

  Wat een knettergek land is NL toch.

 2. 3

  De politieke gevolgen van de keus voor de JSF zijn net zo duidelijk als die van de steun van Balkenende aan de oorlog in Irak.

  Twee hele bruine armen.

 3. 6

  “Wellicht dat we nu vast een commissie kunnen instellen die dit gaat onderzoeken?”

  1. Kabinet Kok kon opstappen na een onderzoek op gebied van Defensie en Buitenlandse zaken (Sebrenica).
  Kabinet Balkenende loopt de kans op te mogen stappen na een onderoek op gebied van Defensie en Buitenlandse Zaken (Irak en JSF).
  Wellicht dat wen nu vast een commissie kunnen instellen die gaat onderzoeken of het niet beter is die departementen af te schaffen?

  2. Alweer een commissie? Is dit de enige manier om nog een beetje parlementaire controle uit te oefenen?