Quote du Jour: Italiaanse verkiezingen

“We hebben waarnemers nodig om er zeker van te zijn dat er niet wordt geknoeid. Ze moeten komen om ons te verdedigen tegen bepaalde heren die gespecialiseerd zijn in knoeierij, die alle kranten aan hun zijde hebben, en tegen het gedrag van de televisiestations”

Silvio Berlusconi ziet nu ook in dat men goede redenen heeft om bang te zijn voor te grote mediaconcentraties in handen van politici, en ziet alles weer in proportie.

 1. 2

  Onmiddellijk mee eens: En graag ook met terugwerkende kracht, en de verschillen in media-aandacht die dat oplevert, verrekenen met de toekomst…

  Wat een vreselijke man is Silvio B toch: Kan iemand uitleggen waarom je op zo’n type zou willen stemmen? Ik zie het werkelijk niet…

 2. 5

  @Stijn nu het echte: tot in de jaren ’80 kon je niet anders stemmen dan traditioneel links/rechts met permanente geur van gefaald hebben. Berlusconi kwam: nieuw, glamour, woordenpraal, geslaagd.

 3. 6

  @ mescaline:
  Dat je dan voor zo’n man valt, kan ik me wel voorstellen.
  Maar dat hij nog een keer kans maakt, daar snap ik niets van: e un buffone!
  Of zou hij, net als die capo uit de VS, profiteren van het gegeven dat mensen hem dom vinden en dus onderschatten?

 4. 7

  Berlusconi was volgens mij een beetje de Pim Fortuyn van Italie. Snelle babbel, flink tegen de gevestigde politieke orde aanschoppen, zelfvertrouwen/zelfverzekerdheid grenzend aan grootheidswaanzin en… een grote hoeveelheid van wat de jury van Idols zo mooi de ‘X-factor’ noemt. Als je over die kwaliteiten beschikt, maakt de inhoud eigenlijk geen donder meer uit.

  Wat me echter verbaasd heeft, is dat ome Silvio het zo lang heeft uitgehouden. Daar zit volgens mij toch wel een duidelijk cultuurverschil tussen Noord- en Zuid-Europa.

  Ik denk dat het een zegen voor Italie is als hij eindelijk opkrast. Maar goed: je weet niet hoe een koe een haas vangt en de race is nog lang niet gelopen.

 5. 8

  Wat JdB zegt. Ik heb ook wel eens horen zeggen dat Italianen dat mooi vinden. Zo’n mannetje dat reelend en dealend ver schopt, voorbeeldfunctie. Daarbij speelde ook nog dat tot Berlusconi geen kabinet de volle rit heeft kunnen uitzitten (sterke man(netje) syndroom).

 6. 9

  Italiaanse mannen heb ik nooit begrepen.

  In hun gedrag tegen onze lange blonde Noordeuropese zussen zijn ze ongelovelijk kruiperig, glijerig en ongegeneerd. Al die sterke mannetjes die als kwijlende hondjes achter een vrouw aanlopen en haar belagen. Het beeld van die twee bloedmooie blonde Duitse meiden die in hun kort afgeknipte spijkerbroekjes op het station van Rome beschutting zochten bij ons Nederlandse studenten omdat er een hele roedel kwijl-kliertjes achter hen aan liepen. Die neuzen van die mannetjes gedrukt tegen de ruit waartegen wij zaten (te wachten op de trein naar Brindisi, wat anders..?) Het spektakel toen J. zich plotseling omdraaide en een harde dreun op de ruit gaf. Later liep ik er een omver met een ferme bodycheck toen ze verhaal kwamen halen.

  Man… was het nog maar 1992 en zat ik nog maar op het station in Rome met koele flessen rosé en twee Duitse übergirls…

 7. 10

  On-ge-twijfeld werd dit beeld nog versterkt door het feit dat de duitse meisjes langer dan hun belagers waren..

  Carlos, heb ik gelijk?

 8. 12

  Ja Pelayo, ze waren minstens een kop groter.
  Het riep bij mij direct beelden op uit natuurfilms waar je een paring ziet van een diersoort waar het mannetje veel kleiner is dan het vrouwtje. Dat stuntelige geklauter de op de rug van het vrouwtje en de spanning dat na de paring het mannetje wel eens met huid en haar verschalkt kan worden.

 9. 14

  Woeha -die DiscoveryChannelpiste is zeer mooi, Carlos.
  Als je nog niet gedaan zou hebben: verkneukel en verklaar en ziet bewezen datsoortig gedrag in 1960 Fellini’s La Dolce Vita…

 10. 16

  Ik vraag me eerder af of Berlusconi eindelijk vervolgd kan worden voor al zijn misdaden, als hij de verkiezingen verliest.

 11. 17

  Het blijft hoe dan ook fijn, een president die blijkbaar zo weinig vertrouwwen heeft in ondser zijn eigen verantwoordelijkheid georganiseerde verkiezingen.

 12. 18

  President istie nog ni, Stijn.
  Maar erger is dat hij boudweg de twee andere machten van incompetentie beschuldigt. Zoiets is eigenlijk genoeg om opgesloten te worden. Of opgenomen. Je zou haast wensen dat ie wint, die commedia wil je toch niet missen. Die aangekondigde instorting.

 13. 19

  @Carlos: helaas is het me al te vaak opgevallen dat blonde, bloedmooie, Noord-Europese vrouwen zeer gecharmeerd zijn van die Italiaanse bloedhonden. Heb je jarenlang geoefend om te luisteren en gevoelig te zijn, vallen ze op vakantie en-masse voor van die foute, Berlusconi types!!

  Ooit zelf een meisje verloren aan zo’n foute Italiaan. En al die dingen waar ze met mij ‘nog niet aan toe’ was, deed ze wel met die hufter.

  Grrrrrrrrrrrrrrrrrrr… het wordt me rood voor de ogen!!!

 14. 23

  @Carlos: nee, maar het had haar KUNNEN zijn. En daarom, daarom….

  ROEP IK OP TOT EEN BOYCOT VAN ITALIE!

  Dus GEEN pizza meer, GEEN spaghetti meer, GEEN Nutella meer, GEEN Mozarella meer en ZEKER geen RAI UNO meer!!!!

 15. 24

  @Bismarck
  Das de reden waarom hij nu zo nerveus begint te worden.
  Nog een termijntje meer en al zijn vuile zaken zijn opgekuisd tijdens zijn diplomatieke onschendbaarheid. Hij heeft dan tijd genoeg om nog enkele zaken te laten verjaren, firma’s te verkopen, voor hem betere rechters te benoemen,…..

  Wat verkiezingen betreft gaat er eigenlijk heel veel om imago en uiterlijk.
  Er is ooit een test gedaan door met de franse presidentsverkiezingen.
  Ze hebben toen de affiches van de Mitterand en z’n tegenstander ook ergens in een of ander Oosters land opgehangen met als enige vertaalde zaak erbij dat de mensen mochten komen stemmen op de dag van de verkiezingen op een van de 2 kandidaten.
  Het resultaat was op 1à2% na identiek aan het resultaat in Frankrijk.

  Dit maakt duidelijk dat de massa stemt op het zicht en op eenvoudige boodschappen. Iets wat de politici en marketingjongens natuurlijk al lang weten.

 16. 26

  Shit, ik realiseer me net dat alle pizzerias in Nederland natuurlijk gewoon door Turken of Libanesen gerund worden. Hmm. Laat maar zitten dan, die boycot.

 17. 28

  @mescaline: HE, gaan we SCHELDEN? Ik ben al voor veel uitgemaakt op dit forum, maar DIT GAAT TE VER! Je neemt die woorden terug of, of, of ik stem bij de volgende verkiezingen op WILDERS!!!

 18. 30

  Net terug uit Milaan, waar eergisteren op het Duomo-plein het verkiezings-geovertuig (?) in volle gang was. Ik wil wel inhoudelijk reageren, maar ik verstond ze niet.